Et bedre liv er mere end et øget egetforbrug

Dette indhold er sponsoreret.

Hvordan øger du din livskvalitet? I de sidste mere end 100 år har det været spørgsmålet, politikere, iværksættere og markedet har forsøgt at besvare. Og det har vist sig, at svaret blev mere forbrug og bedre produkter. Det var en revolution, da køleskabet kom på markedet, og råvarer ikke skulle behandles i lage eller saltes for at kunne opbevares. Det gav i den grad en øget livskvalitet. I dag peger forskellige psykologer dog på, at det ikke blot er materielle goder, der styrker din livskvalitet, når du har nået et vist stadie. Hvordan øger du så din livskvalitet?

Trivsel i stalden og blandt dine kæledyr

I dag er det populære svar, at du skal forsøge at danne dig en holistisk tilværelse, hvor alle aspekter er i harmoni og tages i forbehold. Det gør ikke rigtig spørgsmålet nemmere at besvare. Det belyser dog, at det måske ikke er forbruget på dig selv, der fremmer din livskvalitet. Det kan være forbruget, der gør din tilværelse sjovere, mere lærerige eller givende, som du skal investere i. Her kunne det være Urtefarm til hesten i stalden. En gladere hest giver et gladere menneske og en gladere rytter.

På samme måde kan det siges om den firbenede ven, du har i huset. Du bestemmer selv, om det er hunden eller katten, der menes. Hunden, katten, hesten eller øglen i terrariet giver utroligt meget livskvalitet til os mennesker. De beriger kort sagt vores liv. Hvad gør vi så til gengæld? Vi kunne gøre dem en tjeneste og give dem et bedre liv, der måske igen er med til at styrke vores eget liv og trivsel. Pludselig kan det være hundefoderet, der gør, at du glæder dig til at komme hjem.

Naturen og motion øger din livskvalitet

En anden vinder, når rundspørgen går til psykologer og læger, er naturen og gerne motion i naturen. Naturen har over de senere år nærmest fået tillagt en evne, der virker helt overvældende. Den kan være med til at forebygge angst, depression og stress. Motion i naturen kan styrke din livskvalitet betydeligt og give dig en bedre forståelse af det at være menneske. For at gøre brug af naturen – om det er på mountainbike, ski eller med vandrestøvler – behøver du dog ikke tro selv den klogeste psykolog. Bare du kan mærke, at det virker.

Hvis det ikke er et øget forbrug af materielle goder, der hjælper dig i din søgen efter et bedre liv, så kunne det være i naturen, motionen eller husdyrene, der støtter dig gennem livet.