Få en oplevelse hver gang, du læser: Vælg det rette læsestof

At læse kan være lig med at bevæge sig mentalt ind i et univers, der har alt det, som man savner i det reelle univers. Det kan også være lig med oceaner af læring. Det kan dog være en udfordring at finde det rette læsestof, hvis ikke du kan finde ud af, hvilke genrer der passer dig bedst.

Er du kun til aviser og ugeblade?

Der findes masser af forskelligt læsestof, og det kommer altså i mange former. Aviser og ugeblade er en af formerne. Har du forsøgt at læse flere genrer af bøger, men har ingen af dem kunnet fange dig, som du kan fanges af en avisartikel? Det kan være et tegn på, at avisgenren egentlig er den genre, der egner sig bedst til dig, selvom du måske ikke førhen har betragtet det som læsning på samme måde, som du ville betragte det som læsning at læse en roman.

Der eksisterer mange forskellige aviser og ugeblade. Du kan for eksempel læse på Frederikshavn Netavis, hvorpå du vil finde artikler om nyheder i Frederikshavn Kommune såvel som uden for Frederikshavn Kommune.

Faglitteratur eller skønlitteratur?

For nogle kan det føles som at skulle bestige verdens højeste bjerg, når de skal finde ud af, hvorvidt de foretrækker fag- eller skønlitteratur. Du skal for det første huske, at kærlighed til skønlitteratur ikke udelukker det selvsamme til faglitteratur. Derudover kan du opklare, hvad du nyder mest at læse, ved i en periode at læse en masse bøger i begge genrer og derefter evaluere dine læseoplevelser.

Skyd ikke ”skøre” genreidéer ned uden at teste dem

Som voksen kan det måske føles åndssvagt at ville læse genren ungdomsromaner og for fremmed at læse en digtsamling. Pas dog på med at smide disse idéer væk med det samme, for de kan ramme plet på trods af din skepsis.