Få grøn samvittighed med disse bæredygtige løsninger

Det sidste lange stykke tid har mange haft klima på hjernen, og emnet har fyldt medierne med overskrifter. Fokusset på udledning af drivhusgasser og forurening har gjort, at flere og flere, såvel firmaer som privatpersoner, tager højde for klimaet, når de blandt andet køber ind, og når de skal bestemme hvilken energiform, de vil bruge. Her kommer nogle bæredygtige løsninger til dig, der gerne vil gøre noget godt for klimaet.

Energi og varme

At omlægge sin energi er en god måde at gøre sit liv mere bæredygtigt på, uden at du selv vil kunne mærke den helt store forskel. Med solceller skaber du din egen energi ved hjælp af solens lys, og det kan man sige, er en naturlig måde at få strøm på. Kom godt i gang med nogle solceller fra komproment.

Dog vil du ikke få lige så meget ud af solcellerne om vinteren, da de afhænger af, at solen skinner hele tiden. Jordvarme er også en mulighed. Med jordvarme kan du reducere din varmeregning samtidig med, at du bruger en bæredygtig energiform. Et jordvarmeanlæg bruger varmen, der er lagret i jorden og omdanner det til energi og varme til dit hjem. Det er altså også noget, der vil gavne dig i vintermånederne.

Tre ting DU kan gøre

Du kan også gøre nogle ting for klimaet, der ikke kræver lige så meget som at få sat et helt solcellesystem op.

  • Sluk lyset! Når du forlader et rum, så husk at slukke lyset. På den måde kan du spare på strømmen.

  • Spis mindre kød! Især rødt kød er dårligt for klimaet. Så indfør nogle kødfrie dage. Der er en masse alternativer, der kan give dig de vitaminer og proteiner, du har brug for.

  • Tag cyklen! Eller hvis højst nødvendigt; benyt kollektiv trafik. Undgå at tage bilen for meget, da det forurener langt mindre at cykle.