Få mere sjov og glæde ind i din hverdag

Få mere sjov og glæde ind i din hverdag

Synes du også, du kommer til at hænge dig i småting? Det er faktisk helt naturligt. Vidste du fx, at vi bliver mere påvirket af negative oplevelser end de, der er neutrale eller positive?

Tænk bare over, hvor længe vi er påvirket af “øv”-følelsen, når vi er færdige med at spise et stykke chokolade fremfor at nyde stykket, mens det fordærves?

Undgå at det hele vælter

Til at starte med er det fornuftigt at tage sine forudsætninger for, at alting ikke vælter. Vi føler ofte, det hele styrter sammen, når vi mister overblikket.

Et forslag til dig, der ikke er det store planlægnings- og struktureringsmenneske, er at lave en simpel to-do liste. Det er ofte en god idé at lave listen en dag i forkøbet, så der altid er en klar plan, når man står op om morgenen. En ustruktureret dag kan nemlig give anledning til en stresset morgen, som kan betyde en stresset dag, som du i mange tilfælde kunne have undgået med god planlægning.

Lær at sig pyt

Noget af det der virkelig giver anledning til stress og triste dage, er at hænge sig i småting. Husk, at der er forskel på ting, du kan (og bør) ændre, og ting du ikke kan ændre.

Hvis du står over for en udfordring, du ikke kan ændre, tærer det blot på din energi at spekulere i det. Lær at sige “pyt” til flere ting.

Tænk over, hvad der gør dig glad

Måske du mangler glæde, fordi du ikke ved, hvad der gør dig glad? Har du nogensinde sådan rigtig tænkt over, hvad der gør dig glad?

Er det en aften med veninderne, er det en gåtur efter job eller måske at se en god film med sin kæreste?

Investér i gode oplevelser

Gode oplevelser giver glade dage – især hvis de opleves med nogen, som vi holder af. Det er ikke altid, at vi husker at investere i de gode oplevelser – men det er vigtigt. Det er også ofte dem, der udgør grundlaget for mange gode samtaler fremadrettet.

Få fx en unik oplevelse med dine børn ved cykelartist, Jimmy Enoch, som udfører vilde tricks på både et- og tohjulede cykler. Læs mere her.