Hvornår skal jeg til mekaniker?

Som bilejer undgår man ikke at skulle til mekaniker på et eller andet tidspunkt. Det kan være på grund af en utilregnelig fejl med bilen eller det lovpligtige syntjek. Men måske du alligevel stiller dig selv spørgsmålet: “Hvornår skal jeg til mekaniker?”

Spørgsmålet er svært at svare på, da nogle ting kræver et lovpligtigt visit hos mekanikeren, mens andre fejl med bilen desværre sker, mens vi mindst venter det. Nedenfor er der samlet en række situationer, hvor man kan forvente, hvornår man skal til mekaniker.

Bilen skal synes og dækskift

Er man bilejer, er det nok ikke gået din næse forbi, at din bil enten har skullet synes på et tidspunkt eller have skiftet fra sommerdæk til vinterdæk – eller omvendt. Men igen spørger du måske dig selv: “hvornår skal jeg til mekaniker?”

Det obligatoriske bilsyn af almindelig personbil bør synes fire år efter, at bilen er blevet registreret, ifølge lovgivningen. Derefter bør bilen blive synet hvert andet år.

Når det kommer til dækskift, kommer det an på, hvilke dæk du ejer. Er det helårsdæk? Er det sommer- og vinterdæk? Helårsdæk kan benyttes hele året rundt i alle årets måneder, men de bliver på et tidspunkt slidte af kørsel.

Har du derimod sæsondæk, kan vinterdæk skiftes til sommerdæk omkring marts og april, mens sommerdæk til vinterdæk kan skiftes omkring oktober og november.

En lampe i dit instrumentbræt lyser – hvad skal du gøre?

Utilregnelige fejl med bilen kan forekomme, men det kan være svært at svare på, hvornår du i den forbindelse skal til mekaniker.

Dog kan det anbefales, hvis der forekommer en rød lampe på instrumentbrættet, at du kører ind til siden og slukker bilen eller kører direkte hen til din mekaniker. Lyser lampen derimod gul, kan du sagtens stadig køre videre, men du bør tage handling på problemet hurtigst muligt og ringe til din mekaniker.