Sådan finder du den rigtige kugledyne

Når man snakker kugledyne, vægtdyner, tyngdedyner, sansedyner, så er fællesnævneren at alle dyner har vægt i, som går ind og giver en form for tryghed. Det man skal være særligt opmærksom på når man skal finde den rigtige kugledyne er at starte med at finde den rigtige vægt. Som udgangspunkt siger en gammel tommelfingerregel at kugledynen skal veje ca. 10% af din kropsvægt og så gerne et niveau op. Vejer du 70 kg., skal du have en 8 kg. kugledyne. Ca. 80-90% af alle personer vil falde indenfor denne regel. Husk dog på at det bare er den tommelfinger regel, nogle personer vil skulle have noget der er tungere, da vi alle mærker, sanser og føler forskelligt fra person til person.

Kvalitet vs. Pris?

Når du skal vælge den rigtige kugledyne er det vigtigt at gøre op med dig selv om du vil have kvalitet eller om du vil have en god pris. Der findes et hav af kugledyner i dag. Forskellen på dem alle er at kvalitet og pris altid hænger sammen.

De billige dyner, er dem der koster fra 500-2000 kr. Og de dyre koster fra ca. 4500 kr. Forskellen på dem er at de dyre dyner er syet i noget kraftigere stof, syet i bomuld, mere åndbar dyne, de kan vaskes på 60 til 90 grader i vaskemaskinen og bagefter kan de gå i din tørretumbler. Det er altså nemt at holde din dyre dyne hygiejnisk fordi du selv kan vaske den, hvilket også vil give dig en bedre søvn. Det er værd at bemærke at du også bør kigge efter om dynen er CE-mærket SAMT godkendt som medicinsk udstyr. CE-mærkningen er ikke altid lig med kvalitet. Derimod hvis dynen er godkendt som medicinsk udstyr betyder det at den lever op til brug her indenfor, hvilket betyder at du får en dyne i stor kvalitet som vil holde i mange år.

Det er vigtigt at vide hvordan dynen kan vaskes og holdes ren. Eks. med Sansedynen fra Spektrumshop.dk, den kan skilles ad i 4 dele, så du altid vil kunne vaske en tung dyne i din egen almindelige vaskemaskine. Dynen kan endda vaskes helt op til 90 grader.

Til slut skal man huske at tjekke hvad der er inden i dynen. Mange skriver især på de billige dyner at de er i 100% naturligt stof, hvilket meget af dynen også er, men ofte så glemmer man at kigge på hvordan kuglerne er syet indeni dynen. Ofte er der brugt vat/polyester til at holde på kuglerne indeni lommen hvor kuglerne ligger, hvilket altså tager noget af åndbarheden ud af dynen.

Hvad skal der være indeni en dyne? Kugler, kæder, perler, sten?

Spørgsmålet er godt, men svært at svare på. Det hele kommer lidt an på hvordan det føles for dig. Rigtig mange vælger en dyne med små kugler indeni, netop fordi det hjælper dynen med at lægge sig tæt ind til kroppen. Der findes dyner med kæder, dyner med store tennisbolde kugler, dyner med små glasperler. De giver alle en forskellig form for stimulation til dig.

Hos Spektrumshop.dk er der i perioder mulighed for at afprøve en kugledyne helt gratis i 14 dage. Andre steder er det muligt at leje en dyne i en periode.

I sidste ende, vil du evt. opleve at det er svært når du skal vælge den rigtige kugledyne. Der findes ingen facitliste til hvad der er det rigtige for dig. Det bedste man kan gøre, er at komme i gang med at prøve en dyne af for at se om det mærkes og føles rigtigt for netop dig.