Sådan får du en sundere livsstil

I disse tider er det et stigende fokus på sundhed, og de konsekvenser der kan være ved at leve en usund livsstil. Derfor er der mange mennesker som prøver at hoppe med på sundhedsbølgen, for selv at ændre deres liv for det bedre.

Er du en af disse mennesker som også i noget tid har overvejet en livsstilsændring, kan du læse med her, hvor du kan læse mere om hvilke tiltag du kan overveje.

Tænk over hvad du spiser til daglig

Mange mennesker laver en meget stor fejl, når de prøver at lave en livsstilsændring. Denne fejl gør sig gældende især når det kommer til kosten, de prøver at ændre det hele på en dag. Det vil sige de går fra at spise usundt til sundt uden tilvænning, derfor holder dette typisk kun i nogle dage, og så snart personen falder i giver de op.

Hvis du derfor vil undgå at lave denne fejl er det vigtigt at du først husker at alle laver fejl. I stedet for at give op over at du måske har spist nogle chips eller lignende skal du bare fortsætte den sunde livsstil. Det gør ikke noget at du spiser lidt usundt så længe du primært spiser sundt.

Dette princip er der mange mennesker som følger, og det kaldes også 80/20 princippe. Dette går overordnet set går ud på at du spiser sundt 80% af tiden, men at du ved de sidste 20% har mere frihed til at forkæle dig selv.

Prøv at få dyrket mere motion på en sjov måde

Når det kommer til at få en sund livsstil er det ikke nok kun at spise godt, motion er nemlig også en vigtigt del af at få en sund krop.

I starten kan det være svært at få taget sig sammen til at komme ned i det lokale fitnesscenter, men når du først begynder at mærke det overskud du får gennem træning bliver det for mange lettere.

Dog skal du også huske at der findes mange alternativer til det lidt indelukket fitnesscenter. I stedet kan du melde dig ind i diverse klubber, hvor du kan dyrke motion med andre mens I har det sjovt sammen. Dette kan være alt fra en fodboldklub til en løbeklub til en roklub, mulighederne er uendelige. Uanset hvor du ender vil du blive en del af et socialt fællesskab med massere af sjov og motion.

Sæt delmål og beløn dig selv når du har været god

Når du prøver at lave en større livsstilsændring kan det være en god ide at lave nogle delmål. Hver gang du lykkes med et mål, kan du så give dig selv en belønning. Dette kan være alt fra noget lækkert tøj fra fransa tøj til en vase du altid har ønsket dig.

Det vigtigste ved belønningen er at den ikke nødvendigvis bliver nødt til at koste en formue, i stedet skal den motivere dig til at nå dine delmål i forhold til din sunde livsstil.