3 gode råd til et flot udeområde i vinterhalvåret

Selvom sommerens sol er blevet erstattet med efterårets blade og snart vinterens smukke frost, kan du stadig bruge mange timer udenfor i din have. For nogle kan det også være tid til at friske udeområdet op eller give den en kærlig hånd, så den er klar til både efterår og snart vinter.

Forny boligens udtryk

Der er mange muligheder for at give din bolig et flot udseende. Har du i løbet af sommerens mange udetimer fået øje på, at dit tag trænger til at blive skiftet ud, så kan det være, du skal overveje et flot tag med tagpap. Eller måske er du mere til de klassiske røde teglsten, som kan pryde husets top.

Det kan også være, at du skal i gang med malerpenslen og give facaden en omgang, så den står nymalet og frisk.

Små ting kan gøre en stor forskel

Det kan også være nok at slå græsset eller svinge fejekosten og få ryddet lidt op i indkørslen eller på terrassen. Noget så simpelt at få ryddet ting som haveredskaber ind i skuret og smide tomme beholdere, som du ikke længere har gavn af, væk, kan også være med til at give dit udeområde noget ro.

Planter, der giver stemning

Selvom havestolene er ved at blive pakket væk i takt med, at sommeren er bag os, kan du stadig skabe en masse liv på din terrasse. Det kan være, dine plantekrukker trænger til nyt liv med fx lyng, som giver et fint farvespil sammen med efterårets røde og orange blade, der ligger rundt omkring i haven.

Der er mange fine planter, som passer til årstiderne. Derfor kan du med fordel tage på jagt i dit lokale plantecenter eller tage på plantemarked. Her kan du finde lige præcis de planter eller blomster, som vil give din have det spil, du søger.