5 gode råd til rengøring af dit hjem

Rengøring er en vigtig del af hverdagen, hvis du gerne vil leve et sundt og godt liv. Det kan dog være svært at vide, præcist hvordan man effektivt og nemt holder sit hjem rent. Denne artikel har 5 gode råd til rengøringen af dit hjem.

Støvsug først – derefter kan du tørre af

Når du skal gøre rent i dit hjem, er det et rigtig godt tip at støvsuge før du tørrer af. Støvsugeren har tendens til at hvirvle støv op når der støvsuges, og så kan du lige så godt begynde at tørre af igen bagefter. Begynd derfor i stedet med at støvsuge, og derefter kan du tørre alle overflader af. Start med en våd klud og derefter tør efter med en tør klud.

Vask dine køkkenhåndklæder, viskestykker og karklude ofte

Det er nødvendigt at få vasket dine køkkenhåndklæder, viskestykker og karklude ofte. Faktisk oftere end du måske tror. Du skal gerne skifte dem en gang om dagen, hvis du vil sikre god køkkenhygiejne. Det kan endda nogle gange være nødvendigt at skifte dem flere gange om dagen. Bakterier formerer sig nemlig i et vådt miljø, hvilket sker hurtigt – især for karkluden, der bliver meget våd.

Brug det rigtige rengøringsmiddel

Det rigtige rengøringsmiddel er essentielt for den gode rengøring. Du skal gerne have rengøringsmiddel, der kan klare snavset samtidig med, at det er godt for dig. Her er naturligt og økologisk rengøringsmiddel ofte en god idé at bruge. Hvis du leder efter økologisk rengøringsmiddel, kan du finde det her.

Husk at gøre dit køleskab rent

Køleskabet er noget man ofte glemmer at gøre rent. Det er dog en vigtig del af rengøringen, da der ophober sig mange bakterier derinde. Når du skal gøre dit køleskab rent, skal du først huske at tømme det for madvarer. Sørg derefter for at tage hylderne ud og vask dem hver for sig. Når du skal vaske selve køleskabet, kan du med fordel skrubbe med en skuresvamp. Det sørger for, at køleskabet bliver godt og grundigt rent.

Gør lidt rent hele tiden i stedet for alt på én gang

Et sidste godt rengøringstip er: gør lidt rent hele tiden. Der er mange, der lader huset stå til i løbet af ugen og så gør rent i slutningen af ugen. Det kan være nødvendigt for dem, der har utroligt travlt på arbejdet og ikke har tid til at gøre rent i hverdagen. Det kan dog være en idé at gøre rent lidt ad gangen. Hvis du gør rent hele tiden, vil du ikke føle, at arbejdet er lige så stort, som hvis du skal gøre det hele på én gang.