Ansæt en anlægsgartner og se din have forvandle sig

Har din have i en længere periode trængt til et opløft, men har du ikke vidst, hvor du skulle starte? Har du et projekt i hovedet, som du ikke kan slippe, men mangler du motivation og overskud til at gå i gang? Uanset om det er buskads, fliser, terrasse eller meget andet, som du skal i gang med, er der ikke det, en anlægsgartner ikke kan klare gennem deres faglærte øjne.

Hvad er en anlægsgartner helt præcist?

Ifølge ug.dk, som er en stor uddannelsesdatabase, der både beskriver uddannelser og erhverv, kan man læse sig til, at en anlægsgartner er en person, der passer og arrangerer grønne områder og arealer til private, det offentlige og firmaer. De kan plante træer, blomster og græs, så man får et flot udendørs område. Mange anlægsgartnere kan også hjælpe med fliser, terrasse og andre byggeprojekter i haven. Også projekter, som du ikke før nogensinde havde tænkt på. Det kræver nemlig også en vis sans for design og god smag at kunne udføre jobbet, da der skal være sammenspil mellem planterne, træerne, græsset og eventuelt byggeri.

Få en ny have

Hvis din have mangler liv og dynamik, er en anlægsgartner dit svar på den forandring, som du har manglet. Måske har du selv en idé om, hvordan din have skal se ud, men aner slet ikke, hvordan du skal komme i gang, men det kan en anlægsgartner heldigvis hjælpe med. Først skal du gøre op med dig selv, hvilken slags have du kunne tænke dig.

Det kan være, at du kunne tænke dig en japansk have med bonsaitræer, kirsebærtræer og en sti bestående af fliser, der bugter sig rundt i haven. Det kan også være, at du gerne vil have en romantisk have med rosenbuske, en lille bænk og hvidt stakithegn. Måske er du til et moderne look, hvor terrassen fylder det meste, så der ikke er så meget græs at slå om foråret og sommeren. Uanset hvad kan en anlægsgartner hjælpe dig med at indrette din drømmehave.

Bor du i lejlighed, men har du eventuelt en tagterrasse, der kunne have gavn af et opløft, kan du høre din boligforening, om de ikke ville gå med til at omlægge den, så du og resten af dit lejlighedskompleks kan få jeres eget, grønne område.

Anlægsgartnere til større projekter

Det er ikke kun i din have, en anlægsgartner kan udføre små og store mirakler. Har du en virksomhed, som har en park ude foran eller en tagterrasse, der kunne trænge til et grønt løft, er det også en anlægsgartner, som du bør ansætte. Du kan få lavet en tagterrasse om til den smukkeste have med urter, som de ansatte eventuelt må tage med hjem, og smukke blomster, der blomstrer op, når det er forår. Så får du også en arbejdsplads, hvor dine ansatte får lyst til at spendere tid udenfor, hvilket er bedre for helbredet, kreativiteten og ikke mindst firmaets sammenhold, da det er oplagt at mødes til en kop kaffe oppe på en smuk tagterrasse.

Har du et grønt areal ude foran bestående af en slags park eller mindre, kan en anlægsgartner også omlægge den til et naturskønt område. Her kan du igen plante en masse blomster og eventuelt nogle høje og smukke træer. Så får firmaet også en bedre udsigt ud fra deres vinduer. Det kan også være med til at inspirere den ansatte i arbejdstiden, frem for at kigge ud på et kedeligt, grønt græs og en parkeringsplads.

Det er super moderne at plante mere natur blandt industribygninger, så det er bare om at få tilrettelagt projektet og komme i gang.