Bryllupssæsonen er over os – er du klar til fest?

Fra de første spæde solskinsstråler kaster deres lys over maj, til høstsæsonen først på efteråret for alvor kommer i gang, er højsæsonen for bryllupper over os. Sommermånederne er perfekt til bryllup, fordi de giver mulighed for at flytte festen fra bryllupslokalerne og udenfor.

Og det giver altså bare en helt anden fornemmelse og flow, når gæsterne kan cirkulere rundt og nyde omgivelserne og ikke partout er fasttømret til en fast plads.

Bryllupssæsonen betyder selvfølgelig også fine og festlige kjoler, selvforkælelse og lækker makeup. Og du skal ikke snydes for muligheden for at få del i forberedelserne.

Look the part

Der findes utrolig mange do’s and don’ts, når det drejer sig om at klæde sig korrekt på til et bryllup. Du ved selvfølgelig godt, at du ikke kan møde op til kusinens bryllup iført en hvid kjole, men var du klar over, at det faktisk også er faux pas at tage en sort kjole på?

Hvorfor? Fordi sort i en kulturel optik signalerer begravelse. Og det er jo ikke ligefrem den stemning, man har lyst til at sætte til et bryllup. I dag er der dog mange, der ser stort på denne regel og møder op i sort alligevel. Og det er da heller ikke nær så ilde set, som det var tidligere.

Men vi vil alligevel opfordre dig til at gå i en anden retning og i stedet investere i en lækker kjole i formidable farver eller med et fint blomsterprint. Det er bare meget mere festligt, og gruppebilledet af de samlede bryllupsgæster bliver altså en tand mere interessant, end hvis halvdelen af følget er klædt i sort.

Bidrag til festen med et godt grin

En bryllupsfest kan godt føles som en tung affære, hvis alle onklerne på begge sider af brudeparrets familie skal fortælle om deres barndom og give gode råd til det perfekte ægteskab. Så hvis du ellers kender brudeparret godt, så prøv at bidrage med noget sjovt, der kan være et skægt afbræk i talerækkerne.

Måske kan du skrive en fjollet sang eller lave en quiz, hvor brudeparret skal dyste mod hinanden om, hvem der kender den anden bedst. Du kan også involvere gæsterne, så alle føler sig inkluderede og kan få sig et godt grin.

Du kan også få alle gæsterne til at skrive en lille hilsen på nogle søde kort, som du har medbragt, og som brudeparret må åbne på deres første bryllupsdag. Det er en sød gave at give dem, og de vil minde deres dag ekstra meget om et år.