Sådan hjælper du dit barn, der døjer med lavt selvværd

Det står desværre ret skidt til med de unge mennesker i Danmark. Den mentale trivsel dykker i den gale retning, viser en stor undersøgelse i 2022. Hele 34,4 procent af unge kvinder i alderen 16-24 år, har det psykisk skidt. Det slår alarmer i sundhedsstyrelsen, og det er der brug for, hvis der skal gøres bugt med den ærgerlige udvikling.

 

Dette kan du gøre for dit barn som forældre

Hvis du har på fornemmelsen, at dit barn har det svært, er det vigtigt, at du som forældre giver det din fulde opmærksomhed. I de år, hvor hjernen er ved at udvikle sig hos dit barn, er det en meget skrøbeligt og forvirrende for dem. Alt for mange unge har for eksempel lavt selvværd, og de føler ikke, at der er plads til dem i verden.

 

Snak med dit barn  

På baggrund af de undersøgelser der er lavet om unges trivsel, er det en god idé at snakke med dit barn. Hvis du på nogen måde har en fornemmelse af, at dit barn er ulykkeligt eller lider af dårligt selvværd, skal du gøre hvad du kan, for at hjælpe. Du kan snakke med dit barn om de undersøgelser der er lavet, så at dit barn ikke føler, at han eller hun er alene om, at have det dårligt. Forhåbentlig vil det afføde en samtale, hvor I kan finde frem til, hvordan I løser det som familie.

Få hjælp

Der er heldigvis hjælp at få, hvis man har det dårligt. Dit barn kan starte i terapi og få psykologhjælp. Jo før, jo bedre. Den tidlige indsats vil helt sikkert gavne senere i dit barns liv. Dit barn vil få nogle redskaber til at tackle livet, når det hele føles svært og ligegyldigt.