Den helt rigtige seng er afgørende for din søvn

Vi mennesker sover næsten en tredjedel af vores liv, og derfor er det så enormt vigtigt at have en god seng, som passer til den individuelles behov. Det kan nemlig påvirke din fysiske såvel som din mentale sundhed, hvis du har urolige nætter og generelt ikke sover godt.

Opnå total komfort med en elevationsseng

Der findes forskellige typer af senge, og en af de meget populære modeller er elevationssenge. En elevationsseng kan gøre en enorm forskel for dig, som gerne vil bruge din seng på flere måder og samtidigt sove godt. 

Elevationssenge er kendetegnet ved, at du kan justere hovedgærdet eller fodenden på sengen. Det er praktisk, hvis du nyder at læse en god bog eller se TV i sengen. Du kan rette sengen op, så du sidder i en sundere og rarere siddeposition. 

Også hvis du har nogle fysiske udfordringer, så kan en elevationsseng hjælpe. Hvis du hæver sengen ved hovedet eller ved fødderne en gang imellem, så kan du aflaste din krop, og det kan være godt for dig, som har problemer med mavesyre, hovedpine eller hvis dine fødder og ben har tendens til at hæve. 

Find den rigtige fasthed af din madras

Uanset om du vælger at anskaffe en elevationsseng eller en anden type, så er det væsentligt, at du overvejer grundigt, hvilken fasthed du skal have. Ofte vil det komme an på din vægt. Følgende anbefales, når du skal finde den rigtige madras:

  • Under 75 kilo – medium fast madras
  • 75-90 kilo – fast madras
  • Over 95 kilo – fast til ekstra fast madras

Det er dog op til personlig præference og den enkelte madras også. Så selv hvis du vejer mindre, så kan du stadig vælge en fast madras. Du kan også altid justere fastheden, hvis du senere fortryder dit valg. Det kan du gøre i form af en topmadras, som passer til dit nye behov.

Tilbehør til sengen

En god seng er essentiel, men tilbehøret har også enormt meget at sige. En god topmadras er allerede nævnt, men der er også andet tilbehør, som kan påvirke kvaliteten af din søvn. 

Det er en god idé, hvis du giver dig tid til eksempelvis at finde den helt rigtige hovedpude. Det er helt op til dine personlige præferencer, men der findes enormt mange forskellige typer. Nogle er gode til at optage fugt eller har en kølende effekt, imens andre tilpasser sig dit hoved grundet memory foam. 

Andre typer af tilbehør, som du kan overveje at opgradere for at få en god søvn, er dyne, sengebetræk, lagener og gardiner til værelset.