Disse overvejelser kan I gøre jer omkring loftmaling

Når du tænker på indretning, er det første, der dukker op i dine tankerækker, nok ikke loft eller gulv. Det er typisk på plads i forvejen, når man køber et hus eller en anden ny bolig. Dog skal det indimellem friskes op, fordi der findes mange forskellige standarder og personlige stile, hvilket ikke altid matcher i et nyt hjem.

Hyggelig hjemmebiograf

Hvis I har haft ekstra råderum til indretningen i den nye eller gamle bolig, har I muligvis haft råd og prioritet til at få en hjemmebiograf. Sådan en indeholder normalvis lærred og biografstole. Desuden skal det helst være et mørkt lokale. Derfor kan det være fordelagtigt at vælge at male loftet fuldkommen sort, hvor man i almindelige rum ofte vælger hvid. Hvis loftet i biograflokalet er højt oppe, vil den sorte loftmaling derudover medvirke til, at rummet føles mere omsluttende og tæt, da den som en mørk og tung farve vil ”veje noget”.

Nydeligt selskabslokale

Er det et selskabslokale, hvor I forventer ofte at skulle have gæster på besøg til spisning eller andre arrangementer, vil I formentlig gerne skabe en lys og venlig samt åben stemning. Dette kan gøres ved at holde sig til den traditionelle, hvide farve. I dette tilfælde vil et stort lokale med højt til loftet kun føles endnu større eller i hvert fald udfylde sin fulde plads, hvis loftet males hvidt. Er der ovenikøbet ovenlysvinduer, bliver atmosfæren ikke rarere eller friskere.

Ekstra glamour

Det kan sagtens besluttes, at loftet skal have en farvetone fremfor det klassiske sort/hvid. Yderligere kan der tilføjes glans til loftmalingen, hvis det skal være mere højtideligt og/eller moderne end i hjemmets andre rum. Det er også en mulighed, at I gennemfører det stilvalg i alle rummene. Uanset hvad valget falder på, er det vigtigste, at I som beboerne er tilfredse med resultatet.