Dobbelthus/Flerfamiliehus – hvor finder jeg et?

Flere og flere boligkøbere er på jagt efter et dobbelthus, eller et flerfamiliehus hvor der er plads til at flere familier, eller måske flere generationer kan bo sammen.

Leder du også efter et dobbelthus med mulighed for at flere kan bo sammen under samme tag, så har du måske opdaget at det ikke lige er den nemmeste opgave, der er nemlig rift om husene, og hvad gør man så?

Mange fordele ved at bo sammen

Det at bo sammen med andre kan have mange fordele, det er uanset om det er flere familier, vennepar eller generationer af bedsteforældre, børn og børnebørn.

Man kan i høj grad bedre hjælpe hinanden med daglige gøremål, såsom madlavning, børnepasning og rengøring.

Der er også økonomiske fordele da man f.eks. kan deles flere om en bil, handle billigere ind, men også energiforbruget er ofte lavere da man i en fælles bolig ofte lever på færre kvadratmeter pr. beboer.

Byg selv det perfekte dobbelthus

Da flere og flere købere som sagt søger efter huse hvor man kan bo flere familier under samme tag er der rift om dem der allerede er tilgængelige, og du kan med fordel overveje om det kan betale sig at bygge selv hvis projektet skal lykkes.

På den måde får i også opfyldt jeres præcise behov, for mens nogen godt kan leve med at dele køkken men ønsker hver deres badeværelse så har andre det måske lige omvendt, og det kan altså være en udfordring at finde præcis det hus i ønsker jer som har den helt rette indretning.

Husk også en kontrakt

Selvom det at bo sammen kan virke som en rigtig god løsning, så ved du også godt at det ikke altid går som planlagt. Derfor er det en rigtig god ide at lave en kontrakt mellem de parter der skal bo sammen.

Heri skal der f.eks. stå hvad der sker hvis den ene part ikke længere ønsker at bo sammen, hvordan fordeles fællesudgifterne, hvad skal der sættes af til vedligehold og reparation osv.

Hvem står for forsikringer og andre praktiske ting. Selvom du måske tænker at det kan i sagtens finde ud af, så er det altid rart at have en kontrakt på plads.

Flytter du sammen med dine forældre kan der også være skattemæssige fordele hvis i deles om købet af boligen, her kan i med fordel søge hjælp hos en revisor.