En voksende trend –udekøkkener

Det er ikke mange år man skal tilbage før udekøkkener kun bestod af en simpel gril, godt kød, en sæk kul og håbet om at vejret ville samarbejde. Tiderne har dog ændret sig betydeligt. Nu om dage planlægges og designes ens udeareal ofte med henblik på at inkludere et udekøkken.

Denne udvikling har affødt et hav af smarte og moderne design trends, der alle forsøger at besvare det ultimative spørgsmål: Hvorledes får man det perfekte udekøkken?

For alle jer der er på udkig efter et moderne udekøkken-areal – I får her nogle af de mest varme trends og gode råd ift. udekøkkener i 2021.

Det første gode råd er planlægning

Præcis som et almindeligt køkken, så skal ens udendørskøkken planlægges. Det bliver aldrig godt, hvis man ikke tænker over hvorledes ens opsætning fungerer bedst hvad angår ens udeareal og miljø. Man kan derfor med fordel lige kort overveje følgende:

  • Hvordan skal madvarer håndteres og bearbejdes

  • Hvordan skal affald håndteres

  • Hvorledes skal servering af mad håndteres

  • Skal der være en buffet-område

  • Skal der være løbende vand i dit udekøkken

  • Osv.

Alle disse forholdsvis simple spørgsmål, er er med til at forme ens valg af udekøkken og de muligheder den enkelte boligejer har.

Materialevalg bør gennemtænkes

I en lang årrække var betonklodser og opbyggede udekøkkener af mursten utrolig populært. Denne trend har dog udviklet sig til mere semi-permanente løsninger, som stadig kan stå tiden an ift. det danske vejr.

varmgalvaniseret stål I samråd med genanvendt træ er eksempelvis blevet utrolig populært, og det er en trend der forventes at fortsætte i mange år frem.

En af de virksomheder, der forsøger at skabe et udekøkken, der fungerer på tværs af indkomstlag, er Thors Design. Med fokus på genanvendt træ fra nedlagte danske færgelejer, har de et respektabelt udvalg af muligheder som alle kan tilpasses den enkeltes ønsker og behov.

De har endda for nyligt udviklet et system, der gør det muligt for den enkelte at designe sit eget udekøkken.

Man behøver altså ikke gå på kompromis. Med flere varianter og tilvalg, kan man få en løsning der matcher den moderne forbrugers ønsker og behov for et udekøkken.

Det kan være en fordel med et tag over hovedet

Med det danske vejr, bør man overveje om ens udekøkken skal have tag over hovedet. Det yder ekstra beskyttelse til omkostningsfulde kabinetter, elektrisk udstyr og bordoverflader. Fra solens stråler til regn og slud, er der mange måder ens udekøkken kan tage skade over en lang årrække.

Her kan gode materialer naturligvis være med til at sikre en lang levetid.