Få et bedre liv i boligen med et nyt tag

Vidste du, at taget spiller en central rolle for boligen? Taget er ikke bare vigtigt sæt fra et æstetisk perspektiv, men er med til at beskytte huset mod det barske klima, som ofte viser sig i Norden.

Derfor er det også vigtigt, du får lagt nyt tag eller foretaget renovering af taget af taget af et professionelt tømrerfirma, der kan håndtere tagets kompleksitet.

Taget beskytter

Dit tag er til meget mere end bare pynt. Inde bag taget gemmer der sig undertag, isolering og andre betydelige dele af husets fundament. Når taget spiller så vigtig en rolle, er det naturligvis fordi, at regn og fugt ikke må trænge ind. Kommer der ført vand og fugt ind til konstruktionen kan det resultere i ødelagte bygningsmaterialer samt svamp og råd.

Skal man udbedre skader fra ødelagte bygningsmaterialer, må man forvente at det koster mange penge. Ikke blot fordi materialerne i sig selv er dyre, men også fordi der skal afsættes penge til de håndværkere, der skal skifte delene. Samlet set vil udgifterne løbe op i mange tusinde kroner – og dertil kan årstiden besværliggøre processen yderligere. Er der sne eller regn, bliver det helt naturligt mere besværligt at f.eks. skifte en konstruktion, der blotter huset. Derfor kan det blive et meget langtrukket byggeforløb, hvor familien må indstille sig på at huset ikke kan anvendes som normalt.

Ved gennemtrængning fra vand og fugt stiger risikoen for råd og svamp desuden. Familien kan være meget ilde stedt, hvis der pludselig florerer skimmelsvamp i hjemmet. Selvom der er stor forskel på, hvor kraftigt man reagerer på denne type svamp, så kan den gøre personerne i husstanden meget syge. Nogle bemærker slet ikke skimmelsvamps tilstedeværelse, men andre får konstant hovedpine, oplever søvnbesvær eller udvikler astma og allergier.

Et godt tag sikrer med andre ord gode forhold til de beboere, som skal leve der.

Taget er vigtigt for salgsværdien

Foruden at tjene en vigtig funktion i forhold til at afskærme huset, er taget meget væsentligt for ejendomsvurderingen.

Et flot og velfungerende tag, præsenterer huset meget flottere. Det første indtryk er naturligvis vigtigt, og i den forbindelse udgør taget en stor del af det samlede visuelle billede, man får af huset.

Er taget velholdt er det derfor med til at trække salgsværdien op.

Husk derfor også at få efterset dit tag, før du får lavet en tilstandsrapport eller sætter det til salg. På den måde kan du udbedre små skader relativt let og vinde stort på vurderingen.