Få hjælp til at komme videre efter skilsmissen

En skilsmisse er aldrig sjov at gå igennem, men mange gange er det en bedre løsning end at blive sammen.
Desværre kan man ikke regne med at alt det svære er overstået blot fordi skilsmissen nu er blevet en realitet.
Især ikke hvis der er uenighed om samvær og bopæl på barnet, men I skal alle sammen videre på den bedst mulige måde, og det kan på mange måder være en god idé at søge noget professionel hjælp på https://www.skilsmissekonsulenten.dk/familieretshuset/, enten sammen, hvis I kan det, eller hver for sig.

Få hjælp i det offentlige

Det er Familieretshuset der skal hjælpe i sager hvor der er involveret børn, og hvor mor og far ikke kan blive enige.
Desværre er vejen til hjælp gennem Familieretshuset ofte lang, tung og besværlig. Systemet er ikke rigtig gearet til at klare højkonfliktsager, og de forældre der kan finde ud af at tale sammen gør det ofte langt bedre ved selv at løse udfordringerne.

Find selv den rette hjælp

Rigtig mange forældre bliver frustrerede over den langsomme og besværlige proces i det offentlige system og søger selv hjælp. Det kan både være sammen, men også hver for sig.
Der bliver søgt hjælp hos private socialrådgivere, parterapeuter, bisiddere osv.

Det er også meget godt at folk selvfølgelig søger hjælp, men udfordringen ligger i at ved konflikter kan en privat rådgiver ikke gå ind og dømme. Han eller hun kan kun forsøge at hjælpe jer til selv at opnå enighed.

Den gode løsning

En skilsmisse skyldes ofte at der har været problemer i forholdet længe, og det kan indebære alt lige fra kommunikationsproblemer til utroskab.
Nogle af disse problemer har stået på i mange år inden det førte til skilsmisse, derfor er der heller ikke ret mange par der har den der “lykkelige skilsmisse” som så mange taler om, hvor man taler pænt til hinanden, kun vælger ud fra barnets bedste, og stadig respekterer hinanden.
Det bedste er jo helt klart at se tingene fra barnets synspunkt og kun gøre hvad der er bedst for barnet, men som mor eller far bliver vi altså også nogle gange nødt til at tænke på os selv, hvad vi kan rumme og hvad vi vil stå model til.
Netop derfor kan det også være rigtig godt med personlig støtte i tiden efter en skilsmisse, der kan hjælpe med at tale om alle de svære ting, om alle de nye valg, konflikterne der måske stadig er der, og hvordan man kommer godt videre.

Hav tålmodighed

Selv om det kan være svært at have tålmodighed, så er det en af de bedste gaver du kan give dig selv, dit barn og din tidligere partner når I lige er blevet skilt.
Det kommer nemlig til at tage tid at finde ud af de nye rammer for alle. Skal jeres sag i Familieresthuset kan I sagtens forvente over 6 måneders sagsbehandlingstid, og henvender i jer privat til en rådgiver, så kan I heller ikke forvente at der sker mirakler natten over.
Så hvis du ikke allerede er tålmodig, så kan det være at det er en ny egenskab du får tillært dig i tiden efter skilsmissen.