Find ro i din have

I dag er der desværre flere danskere, som føler sig stressede og har svært ved at klare hverdagen. Tal fra stressforeningen viser, at op mod 12% af den danske befolkning dagligt lever med symptomer på alvorlig stress, og for nogen er det endda så slemt, at de må sygemeldes. Det kan der være mange forskellige årsager til, men stress er desværre heller ikke altid særligt nemt at behandle. Derfor er det er afgørende, at du søger noget hjælp fra starten af, så du ikke skal gå rundt med alle problemerne alene. Det kan desuden altid anbefales at gøre nogle ting, der får dig til at falde lidt til ro, og her kan et rigtig godt bud være at gå i haven.

Vær god mod dig selv

Haven kan være et fantastisk sted at søge hen, når resten af verden bliver lidt for meget, og man trænger til en pause. Her er der ikke nogen, som kræver, at du præsterer på jobbet, uddannelsen eller over for familien, der er kun dig blandt alt det grønne. Måske har du lyst til at gå i gang med nogle små projekter, men det kan også godt være, at det er nok bare at være til stede derude. Du kan altid tage en bog, noget papir eller måske noget strikketøj med dig, men prøv at lade computeren og telefonen blive indenfor.

Vælg overskuelige projekter

Hvis du ikke er vant til at gå i haven, er det vigtigt, at du vælger nogle overskuelige projekter, for havearbejde bør aldrig være noget, man har dårlig samvittighed over. Du kan for eksempel starte med at lægge blomsterløg om efteråret og så se dem spire frem, når foråret kommer. Hvis du bor på landet, kan du også anskaffe dig en flishugger, som du kan bruge til at lave din egen flis til blomsterbedene. Læs mere på https://www.dk-tec.dk/maskiner-til-skov-og-trae/komposter-flishuggere.html.