Fyr op for besparelser på kroner og C02!

Det er nok de færreste, som ikke kunne tænke sig at finde flere penge i deres helt egen bolig. Og det er faktisk lige, hvad man kan gøre, hvis man skifter sine ældre og dyre opvarmningskilder ud med nogle mere moderne.

Af samme årsag er der i dag flere og flere, som vælger at investere i opvarmning fra pillefyr, varmepumpe, solenergi eller andet, der kræver færre ressourcer. Foruden et mindre ressourceforbrug, er det desuden ofte noget mere bekosteligt, hvis man f.eks. skal have leveret olie til et gammelt oliefyr eller på anden måde skal gøre brug af fossile opvarmningskilder.

Forskellen i driftsomkostninger er faktisk så stor, at man fra f.eks. netop oliefyret til pillefyr kan spare mere end 10.000 kroner om året!

Er du interesseret i at læse mere om netop det populære pillefyr, kan du gøre det her.

Udgiften til at skifte til f.eks. biobrændsel koster naturligvis, men husk på, at denne type energiinvestering samtidig er med til at gøre huset mere attraktivt for potentielle købere. Er huset samtidig i en lavere energiklasse, vil værdien stige og der vil være flere interesserede købere.

Der er dog flere fordele ved skiftet end kroner og øre. For også miljøet får gavn af det, når de ældre opvarmningskilder udskiftes med nye energieffektive opvarmningsmetoder. Årsagen er naturligvis, at en moderne form for opvarmning ikke har samme store CO2-aftryk. Derfor er det faktisk også muligt at søge tilskud til energirenovering, når man f.eks. skifter fra en oliekedel til en moderne varmeform eller når man investerer i isolering.

Kombiner med efterisolering

Ønsker man at få mest muligt ud af de penge, man bruger på opvarmning, bør man kontrollere, om huset har den rette mængde isolering.

Særligt ældre boliger har ofte for let eller for dårlig isolering i væg og på loftet. Det betyder, at varmen siver lettere ud af huset, hvilket resulterer i, at der skal bruges flere økonomiske ressourcer på opvarmningen.

Prisen for efterisolering varierer fra bolig til bolig, men det er vigtigt, at man har den rette mængde og lever op til nutidens anbefalinger.