Guide til køb af fuglebur

Du er sikkert meget begejstret for at skulle have en fugl i dit hjem. Men er du begyndt at kigge efter et fuglebur til den? Så har du sikkert allerede fundet ud af, at der findes mange forskellige fuglebure på markedet. Det er både godt og skidt, da det gør det meget sværere for dig at vælge et bur. Så hvordan vælger du det mest optimale fuglebur til din fugl?

Tænk over størrelsen

Når du skal udvælge det bedste fuglebur til din fugl, skal du naturligvis kigge på størrelsen. Størrelsen på buret bør nemlig passe til størrelsen på din fugl. 

Mindre fugle, såsom parakitter og undulater, bør have mindre bure, mens større fugle, såsom papegøjer og araer, kræver større bure. Det er sikkert klart for alle, at store fugle har brug for mere plads end mindre fugle. 

Men alle fugle kræver plads for at kunne strække sig. En god tommelfingerregel er, at din fugl skal have to til tre gange dens vingefang i bredden. I længden bør den have tre gange længden fra dens hoved til halespidsen.

Fugle kræver også forskellige bure i forhold til, hvor aktive de er. Nogle fugle er mere aktive end andre og vil gerne have plads til at bevæge sig rundt, hvorimod andre fugle ikke vil føle sig godt tilpas i et alt for stort bur. 

Tilbehør til fugleburet

Husk at købe en masse tilbehør til fugleburet. Det kan være alt lige fra siddepinde til foderskåle, spejle, klokker, gynger, stiger m.m.