Hvad er en lønsikring?

lonsikring_koebstaederne_boern

Lønsikring er en forsikring du kan tegne, som giver dig ret til et ekstra beløb ud over dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Beløbet, du kan få udbetalt af lønforsikringen, afhænger af hvor meget du har forsikret dig for.

Hvorfor skal jeg have lønsikring

Ved at have en lønsikring kan man sikre sig næsten sin normale månedsløn, hvis man skulle gå hen at blive ledig. Det vil sige, at man hver måned betaler til denne lønsikring ved siden af sin a-kasse, men til gengæld har man en meget større udbetaling i tilfælde af, at man pludselig bliver ledig, og står uden job og indkomst.

Hvad koster lønsikring?

Prisen på lønsikring er afhængig af, hvilken løn, du i forvejen har. Prisen er nemlig som regel en bestemt procentsats af din nuværende bruttoløn. Den bedste lønsikring vil derfor som regel være den, der koster den laveste procentsats af din egen løn. Pris for lønsikring kan du derfor finde ud af ved at sammenligne priserne hos de forskellige a-kasser.

Hvornår giver det mening at købe en lønsikring?

Der er nogle spørgsmål, du bør stille dig selv, hvis du overvejer om lønsikring er noget for dig:

  • Er det realistisk for mig at leve af dagpenge over en længere periode?
  • Kan dagpengene dække mine faste udgifter hver måned?
  • Er det vigtigt for mig at have en stabil indkomst, eller kan jeg leve med at have en del mindre penge på hånden, hvis jeg mister mit job?
  • Har jeg haft uafbrudt arbejde i minimum 12 måneder? (dette er et krav, for at du kan få udbetaling fra lønsikring)

Hvad dækker lønsikring?

Lønsikring er et ekstra økonomisk sikkerhedsnet, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Med lønsikring får du hver måned udbetalt penge fra forsikringen. Hvor meget du får udbetalt, afhænger af

  • Din løn (bruttoløn inkl. provision, bonus, fri bil og fri telefon).
  • Hvilken dækning, du har valgt.
  • Forsikringsselskabet eller a-kassen – nogle dækker op til 80 % af din løn, mens andre dækker 90 %