Hvad skal der være i overvejelserne, når der skal købes nyt gulv?

Gulvene du går på, er måske ikke lige det, du tænker mest over i din hverdag – men de er der altid, og på den måde får de en betydning for din hverdag. Generelt set kan man jo sige, at det er en god ting, hvis du ikke tænker over gulvet, du går på, fordi der så nok ikke er det store galt med gulvet. Alligevel kan der opstå nogle situationer, hvor du kan blive nødt til at tænke på gulvet – bl.a. når der skal lægges et nyt.

I erhvervet

Det er forskelligt, hvad du skal kigge efter i gulvet i henholdsvis i erhvervet og i det private. I erhvervet er der flere steder, hvor der er et krav til skridsikkerhed. Det er meget vigtigt, at medarbejderne ikke kan komme til at glide, og på den måde risikere at komme til skade. En anden ting er rengøringen, for nogle gulve gør rengøringen en hel del nemmere end andre. På arbejdspladserne betyder sikkerheden og funktionen af gulvet altså mere, end det gør i de private hjem.

I hjemmet

Når I skal have nyt gulv derhjemme, er der også nogle ting, I skal tænke over. Det er lidt nogle andre ting, selvom det naturligvis også i mange tilfælde giver mening at tænke på skridsikkerhed og rengøringsfunktionalitet. Dog er der flere, andre ting, der skal tænkes på i de private hjem. F.eks. er det for familier med små børn en god ide at overveje, om det kan betale sig at lægge et gulvtæppe – det er nemlig rimelig svært at få af, hvis der først bliver spildt noget på det. Udover det er det også smart at kigge efter gulve i lokalområdet, f.eks. gulve I Odense, hvis det er tættest på – så kan du få lagt gulve i Odense i høj kvalitet.