Importér din drømmebil fra Tyskland uden kvaler

Ønsker du at importere en bil fra Tyskland? Måske har du aldrig skænket muligheden en tanke før, men er du på udkig efter en ny bil, så er bilimport fra Tyskland værd at overveje. For det første har Tyskland store biludvalg, så leder du efter en specifik model, har du større sandsynlighed for at finde den, når du tjekker tyske markeder. Og for det andet kan du af og til spare penge ved tysk bilimport.

Gælder tysk eller dansk moms ved import?

Hvis du køber brugt bil, kan du ofte få den billige, når du importerer fra Tyskland, end hvis du købte en lignende bil i Danmark. Dette da den tyske moms er markant lavere end den danske. Dog skal en bil være ældre end seks måneder fra den første registreringsdato og have kørt over 6.000 km, før at det er den tyske momssats, der gælder over den danske. Der er ikke universel garanti for besparelse.

Hjælp at hente til bilimport fra Tyskland

Du kan få hjælp til bilimport fra Tyskland her, hvor du allerede før, du indgår nogen købsaftale, kan få registreringsafgiften på en konkret bil beregnet for dig. Det sker ved at sammenligne den bil, du er interesseret i, med lignende biler til salg hos forhandlere her i Danmark. Firmaer til bilimport kan i øvrigt hjælpe dig med alt fra betaling af registreringsafgift til indregistrering, told og hjemtransport.

Find din drømmebil – tjek de tyske markeder

Hvis du ikke er typen, der stiller sig tilfreds med den første, den bedste bil, men gerne vil have en bil perfekt til din stil, så tjek de tyske markeder – og få hjælp til bilimporten. Der kan være hovedpiner forbundet med at stå med bilimport selv, så at lade nogle professionelle om det er altid en god idé.

Du kan starte med at tjekke tyske bilforhandleres udvalg og vælge en model.