Lever du for fremtiden?

”Jeg gør det i morgen”. Sådan er vi rigtig mange, der tænker. Jeg gør det i morgen. I morgen bliver det bedre. Jeg starter på mandag. Udskydelse er drømmens holdeplads. Men hvordan med dig? Lever du for fremtiden?

Drop undskyldningerne – start i dag!

De fleste mennesker, der har passeret de 20, kender sikkert fornemmelsen. Fornemmelse af ikke at have nok timer i døgnet. Mange af os ser også i vores kalender dagligt og tænker: Når jeg bare lige er ovre den her uge, så får jeg mere tid. Men gør du det?

Så lad være med at udskyde tingene til i morgen, på mandag eller næste år. Gå i gang i dag. Alt behøver ikke være perfekt på førstedagen. Men et lille skridt frem er stadig et skridt frem.

Tag på den rejse, du drømmer om

Har du altid drømt om at besøge New Zealand? Opleve naturen fra Hobitten i levende live? Eller længes du efter af stikke tæerne i azurblåt vand i Baia do Sancho i Brasilien? Så kan det være, at du skal sætte handling bag ordene og bestille billetterne til yndlingsdestinationen? Har du ikke alle midlerne her og nu, findes der flere muligheder, så du kan finansiere din rejse (lån penge her).

Nyd din ferie, og gem minderne i dit hjerte.

Tilgiv din fortid

Der er ofte ting, man fortryder i sit liv. Valg, man tog. Valg, man ikke tog. Relationer, der gik i vasken. Mange bærer rundt på deres fortid som et åg. Som en del af deres identitet. Men selvom din fortid har gjort dig til den, du er, så er du ikke summen af din fortid. Du behøver ikke gøre den til din eneste identitetsmarkør.

Lær derimod dig selv, at du skal arbejde dig hen imod den, du gerne vil være. De værdier, der betyder noget for dig. Gør dem til en fasttømret del af dig. Ikke dig i fremtiden, men dig nu. Og italesæt det således. I nutid.

Ønsker du en stærk krop? Så øv dig selv i at sige, at du har en stræk krop. Vil du gerne være mere glad? Så sig, at du er glad. Betragt det som en slags indre nudging, der skal gøre dig fortrolig med din nye virkelighed. Og bare rolig: du skal nok opnå dine mål.

Skriv taknemmelighedsdagbog

Indimellem kan det være svært at se skoven for bare træer, når hverdagen kun består af rutiner og pligter. Man glemmer alle de små ting, der kan gøre en glad. Gør det til en vane at notere tre positive ting hver dag.

Det behøver ikke være de helt store armbevægelser, der fortjener en plads på listen. Fik du et sødt smil fra en fremmed? Er dine hortensiaer begyndt at blomstre? Fik du en god nats søvn, hvor du følte dig fuldkommen udhvilet? Alle små ting fortjener en plads i taknemmelighedsdagbogen.

Alt godt til dig.