Marmor er et eksklusivt valg til fliser og bordplader

At vælge en marmorbordplade er ikke altid nemt, der findes mange forskellige former for marmor og leverandører. Læs derfor vores artikel om marmorbordplader, så du tager det rigtige valg af leverandører og materiale fra start.

En marmorbordplade er smuk i dit køkken, men hvor kommer marmor fra?

Marmor er en stentype, som er skabt i naturen og derved varierer i både nuance og struktur. Marmorplader kan være millioner af år gamle og er skabt af sammenpressede bjerarter dannet ved omkrystallisering af kalksten. De er skabt ved en kombination af tryk, varme og friktion. Pladerne er altså fulde af historie, hvilket gør dem meget unikke. 

 

Marmor har en mere åben og porøs overflade end granit og er kendetegnet ved at have utroligt flotte åretegninger, som varierer meget fra plade til plade. Mineralerne i kalkstenen giver marmoren helt unikke mønstre, og de har mange forskellige farver.

Marmor har forskellige hårdhedsgrader, og de hårdeste anvendes til marmorbordplader. Du kan anvende marmor både i dit badeværelse, køkken og til dine vindueskarme.

En marmorbordplade af natursten

En marmorbordplade er naturens eget bjergtagende design hugget direkte ud af klippen og leveret til dig. Da en bordplade af marmor er af natursten, giver den dit køkken et helt særligt look. Marmorbordplader har været brugt i århundreder og betragtedes som noget meget eksklusivt helt langt tilbage i tiden, og i dag er marmorbordplader meget moderne og efterspurgte. Marmor er meget velegnet til bordplader i køkkenet, men du kan selvfølgelig også bruge marmor i dit badeværelse. Marmorbordpladen er et fornuftigt valg, hvis du ønsker en holdbar bordplade i et naturligt look og med et unikt og levende design.

 

Det fine ved fliser og bordplader af marmor er, at der ikke findes to marmorplader, som er ens. Du vil altså aldrig komme ud for, at en anden kan have de samme marmorfliser eller den samme marmorbordplade som dig. Til gengæld kan du derfor også komme ud for, at du af leverandøren får leveret en prøve, som så ikke stemmer helt overens med den marmorbordplade, du bagefter får leveret. Marmor varierer nemlig både i struktur og farve.

 

Marmor er en let porøs, blødere stentype i forhold til for eksempel granit, og en marmorbordplade er derfor hverken væske-, syre- eller ridsefast og kræver en smule pleje og omsorg, hvis den anvendes på særligt udsatte steder i køkkenet. Til gengæld er en marmorbordplade både holdbar og enormt slidstærk og kan holde hele livet igennem med den rette behandling. En bordplade af marmor er mat i poleringen og har derfor et mere naturligt udtryk end granit og kompositbordplader, der typisk er blankpolerede. Marmorbordpladen vil med tiden få en flot naturlig patina.

Den er virkelig holdbar, når den får den rette behandling, men man skal huske på, at marmor er lavet af sten, som kan suge væsker og snavs til sig. Endvidere kan syreholdige væsker som eddike og citrus ætse marmor, så man skal altså passe godt på sin marmorbordplade.

Vælg en eksklusiv marmorflise til dit hjem

De fleste ved, hvad en marmorflise er, og hvordan den ser ud. Mange forbinder den med den ikoniske og flotte hvide marmor Carrara med de grå årer på tværs af pladen. Det er dog kun én slags marmor. Der findes simpelthen så mange flotte typer i alle mulige former og farver, som kan variere fra de hvide farver til de mere farverige og endda helt markante sorte farver. En marmorflise har helt sit eget udseende, som kan variere utrolig meget fra stenbrud til stenbrud. Marmorfliser importeres fra mange af verdens lande, f.eks. både Italien, Spanien, Portugal, Israel og Tyrkiet. De benyttes i alt fra små til store størrelser til vægplader, brusenicher, vinkældre og meget andet. En marmorflise findes både slebet, poleret, sandblæst, tromlet og børstet. Den mest benyttede overflade er dog slebet, poleret og tromlet.

Marmor egner sig fantastisk godt til fliser i hjemmet både i badeværelse og køkken. Marmorfliser giver et smukt og majestætisk udseende, og så er de endda meget slidstærke. Marmor er som intet andet materiale skabt af naturen gennem millioner af år og giver en helt unik visuel oplevelse. Lad marmorfliser give dit hjem et eksklusivt look. Hvis du vælger marmorfliser til din gulvbelægning, så får du ikke bare et flot gulv, men du behøver heller ikke tænke på nye gulve i hverken din eller husets levetid. Marmorfliser giver dig ikke bare en god oplevelse, men de er samtidig et kvalitetsprodukt. I alle byggerier er det vigtigt at prioritere sit valg af materialer, og gulvet er noget af det, man lægger meget mærke til.

Hvor er det så bedst at bestille marmorfliser eller en marmorbordplade?

Der findes en hel del leverandører, hvor du både kan indhente et tilbud via deres hjemmeside eller via direkte kontakt. Er du tryg ved det, kan du endda selv måle op og vælge dine marmorfliser og din marmorbordplade online. Hvis du f.eks. kigger på Copenhagen Marbles hjemmeside, som er en erfaren leverandør af marmor, kan du se samtlige deres typer fliser og bordplader af marmor i alle de farver, de tilbyder. Der er rigtig mange at vælge mellem. På hjemmesiderne findes endda monteringsvejledning, hvis du ønsker selv at stå for det hele, og der findes også vejledning til rengøring og vedligeholdelse af din marmorbordplade.

Held og lykke med dit valg af marmorfliser eller marmorbordplade!