Nyt garagegulv? Måske er epoxy det rette valg

Garagegulvet behøver ikke nødvendigvis være rart at gå på – men det hjælper. Epoxy-gulve er både billige, slidstærke og behagelig at gå på – sammenlignet med at træde rundt på et blottet stengulv eller fugtig jord. Desuden er epoxy et fleksibelt materiale, der er nemt at arbejde med, om end det stadigvæk er bedst at lade professionelle om at lave dine nye garagegulve til hjem eller virksomhed.

Vejen til et nyt garagegulv med epoxy kræver diamantslibning

At lægge et lag af epoxy kræver det rette udstyr og de rette teknikker, for at det flotte resultat er sikret. Det vil bl.a. sige, at en diamantsliber bliver sat i brug for at sikre et ensartet, fladt gulv. Efter diamantslibning vil der være støvet godt til i garagen, og det støv skal helst fjernes med støvsuger, før du foretager dig noget videre. Når det er væk, så kan du fikse resterende småfejl i dit garagegulv.

Få et slidstærkt og skridtsikkert gulv

Herefter kommer udspartling af epoxy-primer, hvis det er et epoxy-gulv, du ønsker. Sidste hånd på gulvet skal lægges noget tid efter ved, at gulvet først slibes med sandpapir efterfulgt af endnu en støvsugning, og så spartles epoxy-maling ud. Så står du med et ikke blot kraftigt, men slidstærkt og også skridsikkert gulv, der tåler, at dit værktøj bliver tabt på det. Så gulvene vellidte ude i industrien.

Vil du prøve at shine det gamle gulv op først? Prøv en gulvvasker

Hvis du ikke just mener, du har behov for at lægge et nyt gulv, men bare vil shine dine nuværende gulve lidt op, bør du nok i stedet se efter en industriel gulvvasker. Dem finder du på vidt forskellige former, fx som ride-on-, step-on- eller walk-behind-gulvaskere. Med dem kan du hurtigt gøre dine beskidte gulve en anelse smukkere – og kan de ikke gøre dem flottere, så bør du overveje nyt gulv.