Opgrader dit hjemmekontor

Vi lever i en tid, hvor det at arbejde hjemmefra tager mere og mere over. Men med flere personer hjemme på samme tid, så kan det ofte godt være svært at finde stilheden til at koncentrere sig om sit arbejde. Mange starter naturligvis ud med at benytte eksisterende rum og blot lade sig passe ind i dagligdagen, men det er bestemt ikke optimalt. Det er alt for svært at koncentrere sig, når resten af familien render rundt omkring dig. Det fungerer derfor meget bedre, hvis man har sit eget sted, som er dedikeret til arbejde og ro.

Sådan indretter du dit hjemmekontor

Start med at fokusere på vægge, gulve og loft. Det bedste hjemmekontor starter med det basale. Hvorledes du behandler disse ting er afgørende for, hvorvidt du trives, stemningen og støjniveauet i dit nye kontorområde. Til trods for at hårde trægulve er blevet så populære, så er det ikke optimalt. Det er måske nemt at køre kontorstolen over gulvet, men det skaber larm og lyset reflekterer unødvendigt på et blankt og hårdt gulv. Hvis du gerne vil undgå dette, så er gulvtæpper vejen frem. Hvis du er i tvivl om hvilket gulvtæppeløsning der matcher dine behov, så kan du med fordel tage kontakt til fletcocarpets.dk.

Ift. Væggene så anbefales det at de males klassisk hvide. Det skaber ikke nødvendigvis en fantastisk stemning, men skaber heller ikke uro i rummet. Derudover giver det effekten af, at rummet virker større end det faktisk er.

Lofterne er op til dig. Hvis du foretager mange opkald og tilbringer meget tid i møder, så kan det potentielt være en god ide at finde loftsplader, der har en lydisolerende effekt. Rumstøj kan være utrolig frustrerende og nu om dage forefindes der et hav af gode løsninger, der kan sikre at dit rum bliver så stille som muligt.

En opslagstavle er bestemt ikke gammeldags

Til trods for vi bliver mere og mere digitale, så er der bare ikke plads til at, hvad hovedet skal rumme. Derfor er det sundt at bruge en stor opslagstavle, hvor du kan strukturere din dagligdag, gøremål og tanker. En stor opslagstavle kan også være med til at give rummet et personligt præg, hvor diverse billeder og minder kan placeres som værktøjer til at berolige dit sind og tanker. Om det er billeder af familie, husdyr eller sjove og beroligende citater, der motiverer dig til at gribe dagen.

Lys og belysning har en stor betydning

Lange sessioner foran computeren i arbejdsfokus kan være hårdt for hovedet og øjnene. Den rette belysning i rummet kan være med til at mindske den anstrengelsen. Det er oftest mest behageligt med et naturligt lys, så forsøg gerne at finde belysning der matcher dette. Bagbelysning bag ved computeren er desuden med til at skabe dybde og sørge for at øjnene ikke bliver trætte.