Overvejelser inden en flytning

Går I med planer om at flytte i ny bolig, er der flere ting at overveje, inden den endelige beslutning træffes. Bl.a. skal det afgøres, om I hælder til at bygge nyt, at flytte i et fuldstændigt færdigt byggeri eller vælger et håndværkertilbud. Derudover er beliggenheden af væsentlig influens.

Nybyggeri

Du kan som nævnt vælge at ty til en løsning med eksempelvis boligbyggeri i århus, hvortil der vil skulle hyres en entreprenør og en masse andre arbejdere. Fordelen ved at vælge nybyggeri er, at I da selv kan have en kæmpe indflydelse på bygningens udkom. I kan præge den med jeres personlige stil, ikke blot med interiøret, men også med gulve, lofter, vægge og kompositioner. Det koster dog som regel store summer, da der skal gives løn til alle arbejderne, og materialerne skal der betales for.

Færdigt eller ufuldendt?

Hvis ikke I går med en nybyggerdrøm i maven, har I et valg mellem at flytte i en færdig eller halvfærdig bolig. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Hvis I beslutter jer for at købe et håndværkertilbud, vil I både skulle bruge tid og penge på at ordne det, der er at ordne. Dog har I formentlig sparet mange af pengene på at købe boligen billigere grundet dens tilstand. Desuden giver det mulighed for at sætte mere personligt præg. Ved at flytte i et helt færdigt hjem, er der ikke andet at ordne end at pakke ud af flyttekasserne. Dermed vil I hurtigt kunne falde til, men I vil ikke på samme måde kunne præge jeres ny hjem dybere end med interiøret.

Beliggenhed

Hvis jeres drømmebolig findes lige ud til en trafikeret vej, kan det være, I skal tænke jer om to gange inden køb. Det vil nemlig hurtigt kunne blive en fortrydelse. I skal derudover tænke på, om I vil bo langt væk fra eller tæt på jeres familier.