Råd til at komme i gang med at strikke

Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at strikke? Det kan virke uoverskueligt at komme i gang med at strikke, da det kan være svært at finde ud af, hvor du skal starte. Du kan derfor her blive klogere på, hvordan du kommer i gang.

Råd

  1. Når du er nybegynder, og aldrig har prøvet at strikke før, kan det virke overvældende med hensyn til, hvor meget du skal lære. Det kan derfor være en god ide at finde en, som du kan strikke sammen med. På den måde har du en, som du kan læne dig op ad. Din strikkeven kan enten være en garvet, eller en som gerne vil lære fra sig.

  2. For at lære at strikke kræver det, at du er tålmodig. Du lærer ikke fra den ene dag til den anden at strikke en sweater, men det tager tid. Selvom du kommer til at fejle en del gange, skal du holde hovedet koldt – Rom blev ikke bygget på en dag.

  3. Begynd med de små strikkeprojekter inden, at du kaster dig ud i de store. Du kan eventuelt starte med at strikke en karklud, eller strikke noget du ved, at du får brugt. Prøv at strik med Filcolana, og Oplev mulighederne med Filcolana garn.

  4. I dag er der mange, som laver strikkevideoer og lægger dem op på nettet. Her har du mulighed for at blive sat ordenligt ind i strikkeverdenen. Du kan sætte videoerne på pause, og følge dit eget tempo.

Spørg om hjælp

Hvis du står i en situation, hvor du har brug for at få svar på en masse af dine strikkespørgsmål, kan du tage ned i din nærmeste garnbutik. De kan hjælpe med at råde og vejlede dig. Ydermere kan de anbefale strikkepinde og andet strikkegrej, så du kommer godt ud af starthullet.