Sådan gør du din have forårsklar

Når vinteren er ved at være forbi og foråret endelig melder sin ankomst, er det tid til at gøre haven forårsklar. Foråret medbringer nemlig lunere himmelstrøg, som gør, at haven vil blive brugt igen, efter vinteren er fordi. Derfor skal den som oftest lige gøres forårsklar, så den virker mere indbydende og hyggeligt, hvilket gør, at man får lyst til at tilbringe mere tid i haven. Men hvordan sørger du for at gøre din have klar? Læs med videre og få lidt inspiration.

Flotte fliser

Med tiden kan fliserne i haven godt komme til at se kedelige og grimme ud, da de kan blive angrebet af alger. Derfor kan du som noget af det første anskaffe dig noget algefjerner, så du kan få dine fliser til at shine igen. Så snart du får fjernet alger, mos og andet snavs fra dine fliser, vil du opleve, at din have får et helt nyt udtryk, som virker mere indbydende end før.

Væk med ukrudt

Ukrudt pynter ikke ligefrem haven, og det gælder derfor om at få fjernet ukrudtet. Hvis du venter for længe med at fjerne ukrudtet i haven, vil det have længere tid til at vokse, og dermed vil det også blive sværere at fjerne. Begynd derfor hurtigt med at fjerne ukrudt, så du gør det så nemt for dig selv som overhovedet muligt. Her er det nødvendigt at luge ukrudt mindst én gang om måneden frem mod sommer, hvis du gerne vil have din have til at stråle.

Smukke fund

Hvis du gerne vil gøre din have forårsklar og dermed også så hyggelig som mulig, så er det bare med at gå på jagt efter smukke fund, som kan pynte i din have. Dette kan for eksempel være smukke krukker til forskellige planter, eller det kan være en flot skulptur, som du synes gør noget godt til din have. Du kan også gå på jagt efter nogle nye og smukke havemøbler, som kan være med til at give din have det udtryk, du søger efter. Der findes et hav af forskellige former for havemøbler, og hvis du gerne vil have et naturligt og samtidig hyggeligt og indbydende look, så kan det være en rigtig god idé at finde nogle smukke træmøbler, for eksempel i form af et bord bænkesæt. Det vigtigste er, at du finder noget som du synes passer til din have, og som gør, at du får lyst til at tilbringe mere tid i haven.