Sådan opnår du et sundt indeklima på dit hjemmekontor

Er du god til at holde din hjemmearbejdsplads ren og rydelig? Det er nemlig en af de ting, der har stor indflydelse på indeklimaet på kontoret. Et dårligt indeklima kan føre til irriterede øjne, hovedpine og nedsat koncentration. Et sundere indeklima er altså alfa og omega, især fordi det kan sikre en optimal arbejdspræstation. Nedenfor får du 3 gode råd til, hvordan du let kan opnå et sundere indeklima på dit kontor i boligen.

Overvejer du i forbindelse med optimering af indeklimaet at lave om på kontoret, så findes der massevis af kontorartikler online.

Luft ud jævnligt

Et af de nemmeste råd – og tilmed også et af de bedste – det er at lufte ud regelmæssigt. Det er en rigtig god måde at skabe et sundere indeklima på. Du kan eventuelt implementere et par pauser under din arbejdsdag, hvor du åbner vinduet og får luftet ud. Udover at det naturligvis er godt for indeklimaet, så er det også godt for dig og dit velvære. Frisk luft kan nemlig bidrage til fornyet energi og overskud, så du kan yde optimalt, når du arbejder.

Placér grønne planter

Blomster og planter på kontoret bidrager med noget flot at kigge på, men faktisk så er planter også medvirkende til et bedre indeklima. Planter såsom aloe vera, bregner og fredsliljer evner nemlig at rense ud i luften, samtidig med at kontoret pyntes med lidt grønt.

Rengør rummet regelmæssigt

Udover udluftning, så er rengøring en anden utrolig vigtig ting, der har stor indflydelse på kvaliteten af luften og dermed på indeklimaet. Er der meget støv i rummet, så kan det føre til en væsentlig forringelse af indeklimaet. Et rent og rydeligt kontor sikrer, at du kan koncentrere dig fuldt ud, fremfor at blive distraheret af rod og beskidte omgivelser. Ved at sørge for regelmæssig rengøring, så holdes støv og bakterier væk.