Sådan sparer du penge på indkøb af mad

Mange danskere køber ind hver eneste dag, og mange lægger mere i indkøbskurven, end det de kom efter. Du bliver nemt fristet af tilbud og køber fx 2 pakker leverpostej, selvom du godt ved, det bliver svært at nå at spise det, inden det udløber. Eller du får lyst til at købe en masse snacks med hjem til om aftenen, selvom du ikke har brug for det.

Til sidst, mens du venter ved kassen, kommer du måske til at købe noget slik, som du kan spise på vejen hjem i bilen.

Hvordan gør du det smartere?

Du kan starte med at lave en madplan. Saml din familie og snak om hvad I godt kunne tænke jer den næste uge og lav en madplan ud fra det. Køb ind efter madplanen og sørg for kun at købe det som du skal bruge. Køb stort ind så du får gode rabatter og frys det ned, du ikke skal bruge med det samme. Køb ind en gang om ugen og brug de ting I har i fryseren.

Spis det der er i stedet for at købe nyt hele tiden, som du måske ender med at smide ud, fordi det bliver for gammelt. Lav mad til to dage og udnyt på den måde råvarerne bedre.

Undgå for meget madspild

Det er vigtigt, at du holder styr på, hvad du har i fryseren, hvis du skal undgå det bliver for gammelt. Her kan du printe et skema til at holde styre på indholdet i fryseren.

Hvis familien spiser mere end forventet, er der måske ikke mad til 2 dage som planlagt. Så må I lægge en ny plan for dagen efter, og se om I kan bruge noget af det fra fryseren. En anden mulighed er også at bruge nogle rester til madpakker, hvis der alligevel ikke er nok til dagen efter.