Sådan vælger du det rigtige klimaanlæg

Når vejret varmer op, tænker tankerne på at slappe af. Hvis centralt klimaanlæg ikke er en mulighed, kan klimaanlæg være et billigt og energieffektivt alternativ til afkøling af et eller to værelser. Hvis du er klar til at slå varmen, er du ikke alene: Mere end 8 millioner klimaanlæg blev sendt til salg i 2017. Den typiske husholdning bruger 13 procent af sin årlige redningsregning på køling, ifølge Energy Star. Så det er vigtigt at vælge den rigtige enhed. Et klimaanlæg, der er for lille, vil kæmpe for at køle et rum. En, der er for stor, afkøles så hurtigt, at den ikke har tid til at fjerne nok fugt, hvilket efterlader dig et koldt, klamt rum.

Kig efter energiforstyrrelser og bemærk støj

Nye Energy Star-klimaanlæg leveres med bedre isoleringsmaterialer og klarere instruktioner, der hjælper dig med at få en god tætning omkring enheden, hvilket minimerer lækager. Modeller, der scorede Fremragende eller Meget God i vores støjtest, er så stille, at den eneste lyd, du måske hører, er fanen, der kører. Klimaanlæg, der scorede Fair for støj, kan forstyrre lyssviller, når de er sat på lavt og distraherer for alle, når de er sat på høj.

Placering og opsætning

Vinduets klimaanlæg gør generelt et bedre stykke arbejde med at blæse luft i en retning. Det kan være et problem, hvis dit vindue ikke er centreret på væggen. For at køle et rum ensartet, skal du lede luft til dets centrum, så kontroller om din AC har brug for at blæse luft til højre eller til venstre. Nogle har blæserarme, der drejes. For at få mest muligt ud af dit vinduesklimaanlæg skal det være korrekt installeret. De fleste enheder er beregnet til dobbeltophængte vinduer. Hvis du har kabinetvinduer, kan du overveje at købe et gennemgående væg klimaanlæg. Sørg for, at din vindueenhed er i niveau, så den drænes korrekt.