Sådan vælger du pærer til dine lamper

Dit valg af lamper har meget af sit for et rum, men faktisk har det nærmest endnu mere at sige, hvilke pærer du vælger til dine lamper. Belysning er en stor del af din indretning, da du hurtigt kan ændre en stemning og et udtryk ved at ændre belysning. Her får du tips til, hvordan du vælger pærer til dine lamper.

Overvej hvilket rum du vælger pærer til

Når du skal pærer, skal du først og fremmest overveje, hvilket rum det er, du vælger pærer til. Der er forskel på, hvilken slags belysning du ønsker i forskellige rum. F.eks. er der som regel stor forskel på de pærer, du vælger til dit badeværelse, og de pærer du vælger til dit soveværelse.

Du skal overveje, hvor kraftig en belysning du ønsker, men også om det skal være en kølig eller en varm belysning. En kølig belysning fungerer ofte bedst i rum, hvor du skal have overblik eller mulighed for at se rigtig godt. Det gælder f.eks. dit køkken, badeværelse og walk-in-closet. En varm belysning fungerer ofte bedst i rum, hvor du slapper af og trækker dig tilbage såsom i dit soveværelse eller dagligstue.

Spar penge på dit strømforbrug med LED pærer

Pærer fås ikke bare i forskellige styrker og toner, men også forskellige typer. Hvis du gerne vil vælge nogle pærer, som gør, at du sparer penge på dit strømforbrug, så skal du vælge LED pærer. En LED pære er et budgetvenligt valg, fordi den holder i rigtig lang tid sammenlignet med andre pærer. Derfor går der længere tid mellem, at du skal skifte dem ud. Derudover bruger de mindre strøm end nogle andre pærer, så på den måde sparer du også på den lange bane. Til sidst har LED pærer den fordel, at de giver et meget stabilt lys.