Skal du flytte? Få hjælp til de trælse opgaver

Skal du flytte? Få hjælp til de trælse opgaver

Skal du til at flytte fra din lejlighed? Så står du lige nu over for en række halvtrælse, men nødvendige, flytteopgaver. Det kan være hårdt at flytte – både fysisk og psykisk (nogle har nok sværere ved det end andre), og derfor kan det også være rart at tage noget af læsset af sine skuldre, hvis der er mulighed for det.

Forøg din chance for tilbagebetaling af depositum

Når man lejer en bolig, har lejer mulighed for at opkræve en form for økonomisk sikkerhed af dig. Dette udspiller sig fx i betaling af depositum, der skal sikre, at du kan efterlade lejligheden i samme tilstand, som du selv modtog den i. Man hører om mange sager mellem lejer og udlejer, hvor der er opstået dårlig stemning pga. uenighed omkring depositum og tilbagebetaling.

Det er fuldkommen individuelt, hvis du lejer privat, hvordan en lejer vil bedømme tilstanden på den lejlighed, du viser ham eller hende efter endt lejemål. Det rimelige er naturligvis, at du efterlader lejligheden, som du fik den, men hvornår standarden for dette er nået, kan være svært at nå til enighed om.

Du kan naturligvis gøre dit for at sikre, at du har samvittigheden i orden. Du kan fx hyre et malerfirma i Aabenraa – eller hvor end du nu skal flytte fra – så du er sikret en professionel behandling af lejligheden. Det er både lidt nemmere for dig, fordi du får lettet noget af arbejdsbyrden, men også mere sikkert, fordi du overlader arbejdet til en fagperson.

Når du skal flytte

Der er reelt to store opgaver i forbindelse med en flytning: Rengøring/klargørelse af lejligheden du fraflytter og det fysiske arbejde i at flytte møbler og ting.

Det er heldigt, at der nærmest er en uskreven regel, at familie og venner skal hjælpe én, når man skal flytte, men det er naturligvis også nødvendigt at have en bil, det hele kan transporteres i. Hvis du igen ønsker at gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du vælge at leje en flyttebil, så slipper du for besværet med at skulle låne en bil af nogen eller finde en trailer.