Skal I indrette jeres kontor? Her er 3 gode råd

Skal I indrette jeres kontor? Her er 3 gode råd

Hvad skal man egentlig have for øje, når man indretter et kontor? Det skal vel bare være flot og indbydende, eller hvad? Nej, indretning kan faktisk gøre meget mere end det. Det kan påvirke vores arbejdsmønstre og bidrage til et sundere arbejdsliv. Læs med her, hvor vi kommer med tre gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, når I indretter et kontor.

Hæve/sænke-borde giver dynamiske arbejdsforhold

Det er aldrig godt at sidde for længe i den samme stilling. Det betyder nemlig, at man bruger de samme muskler, hvilket belaster kroppen ét sted. Der findes ikke én rigtig arbejdsstilling, men det er vigtigt at skifte stilling i løbet af dagen.

Derudover er det desuden bedst, hvis man har mulighed for at stå op i løbet af dagen. Det sætter gang i blodcirkulationen i benene og giver et lille boost sidst på eftermiddagen, når trætheden begynder at melde sig.

Hygge-hjørnet til pauserne giver fællesskab

En god arbejdsplads er også en, hvor der er plads til hygge og fællesskab. Møbler kan bidrage til at skabe et bedre sammenhold på kontoret.

Det kan være en fordel at indrette et hygge-hjørne, hvor kollegaer kan samles i pauserne. Det er rart at se hinanden i mere uformelle rammer – som fx i en sofa, og så bidrager det også til, at man får skiftet stilling – win-win!

Lydarbsobenter giver plads til alle på storkontoret

I dag er mange kontorer indrettet som storkontor. “Storkontor” dækker over de kontorer, hvor alle medarbejdere er samlet i et lokale. Der er flere fordele ved storkontoret. Man er altid tæt på en kollega, hvis man har brug for hans eller hendes hjælp. Det giver også en form for sammenhold, at alle sidder samlet.

Det kan dog også være forstyrrende at arbejde fra et storkontor. Der kan være mange lyde, der forstyrrer ens arbejde. Heldigvis findes der lydarbsobenter til kontoret, som bidrager til et mere roligt miljø. Det kan fx være vægge mellem borde, som både afskærmer rent fysisk, men som også kan hjælpe til at dæmpe støjen.

Der er mange flere møbler til kontor, som er fordelagtige til storkontoret, men de lydarbsoberende skillevægge er måske de mest uundværlige.