Tips og tricks til bedre dronefotos

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når du skal tage gode fotos med din drone. Der er selvfølgelig nogle regelsæt, der skal overholdes, og som du skal sætte dig godt ind i, men når du har gjort det og har styr på håndteringen af din drone, er det bare med at komme i gang.

Et dronefoto kan fange mange fantastiske øjeblikke. Du kan udforske og få et helt nyt perspektiv på dit lokalområde eller tage din drone med på ferie og forevige ferieminderne.

Vi giver dig her fem tips og tricks til, hvordan du kan blive en endnu bedre dronefotograf.

1. Husk at tjekke vejrudsigten

Droneflyvning forudsætter, at vejret er til det. Så sørg for at have tjekket op på vejret. Hvis der er regnvejr eller en storm på vej, er det ikke lige dagen for droneflyvning.

2. Brug Google Maps til at lede efter gode locations

Google Maps er din ven, når det kommer til at finde gode locations til dine flyvninger. Her har du et godt overblik over steder, der kunne have potentiale. Her skal du selvfølgelig have i baghovedet, om der er nogle restriktioner der gælder for området, eller om du flyver over privat grund.

3. Make something out of nothing

Selvom du flyver i et område, der virker uinteressant, betyder det ikke, at du ikke kan få et fantastisk snapshot med i bagagen alligevel. Det gælder om at finde det, der stikker ud i landskabet i forhold til omgivelserne og gøre det til interessant billedmateriale.

4. Husk kompositionerne

Det kan være svært at transformere store tredimensionelle naturoplevelser og smukke solnedgange over på det todimensionelle lærred. Derfor er det vigtigt, at du tænker kompositioner ind, når du tager billedet. Her kan du benytte dig af the rule of thirds. Denne regel er en guideline, hvor du inddeler dit billede i ni segmenter ved at trække tre vertikale og tre horisontale linjer. Dit motiv skal herefter placeres i venstre tredjedel eller højre tredjedel af rammen, hvilket skaber en behagelig komposition.

5. Led efter symmetri, mønstre og lige linjer

Dronefotografering giver dig unikke muligheder for at finde utraditionelle perspektiver. Så udforsk din lokale park eller et skovområde og se, om der gemmer sig smukke mønstre, du ikke kan se fra jorden. Du kan også finde lige veje der deler markområder, som kan give fantastiske perspektiver. Så leg med disse vinkler og se, hvordan det tager form.