Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder facaden på dit hus

Dette indhold er sponsoreret

VIl du gerne vedligeholde dit hjem optimalt, så er det vigtigt, at du husker at vedligeholde facaden på huset. Dette kan gøre på mange forskellige måder, og det kommer ofte an på materiale. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du vedligeholder din facade, når det kommer til træ, mursten og gasbeton. For eksempel er det vigtigt, at du fjerne eventuelle alger og andet snavs på din facade. Sådan forlænger du dets levetid. Du kan bestille en algebehandling her, så du kan starte processen hurtigst muligt. 

Træfacaden

Når du skal vedligeholde din træfacade, så er det vigtigt, at du holder øje med steder, hvor der eventuel kunne opstå råd. Dette er ikke muligt at reparere, og her er det en god ide, at du udskifter hele planken. Er det i et større område, så er det her en god ide, at du laver en udskiftning af hele facaden, så du kan være sikker på, at din facade er i optimal form. Derudover er det vigtigt, at du overfladebehandler din træfacade, så den nemmere kan modstå elementernes rasen. Dette gør den i stand til at modstå vand og andet snavs, som kunne sætte sig i træet og gøre skade, og det er derfor vigtigt, at du sætter tid af til en behandling hvert eller hvert andet år. 

Murstensfacaden

Når du skal vedligeholde din facade, som er skabt af mursten, så er det vigtigt, at du holder øje med pudsen mellem murstenene. Det er denne, som oftest kan blive løs og falder ud, og dette kan resultere i store skader på din facade. Derudover er det vigtigt, at du kigger efter alger, som kan ødelægge dine murstens udseende og integritet. Bliver dine mursten frostsprængte, så er løsningen ofte en total udskiftning, så du kan være sikker på, at din facade er parat til vejr og vind.

Gasbetonfacaden

Har du til gengæld en glasbetonfacade, så er det vigtigt, at du tjekker efter revner og frostsprængninger. Disse kan have store konsekvenser for integriteten af din facade, og det er derfor en god ide, at du fikser dette i øjeblikket, hvor du ser det. Dette kan du gøre ved at fylde revnerne ud, men dette bliver du efterfølgende nødt til at gør eløbende, da det vil blive et fremtidig problemområde. Derfor er det en god ide, at du forebygger eventuelle revner eller anden skade ved at rense facaden mod alger og anden snavs, da du så er sikret, at facaden holder bedre, og at din facade altid ser skarp og ny ud.