Undgå alger på en miljørigtig måde

Old pathway tiles, overgrown with grass. Top view.

Noget af det værste ved at være boligejer er, når foråret kommer og terrassen, taget eller ens murværk pludselig ser rigtig slidt ud, fordi der er kommet alger på de forskellige materialer. Derfor kan det være en rigtig god ide at researche lidt på, hvordan man bedst og mest miljørigtig kan komme af med algerne igen. Heldigvis er der nogle forskellige måder, man nemt og miljørigtigt kan komme algerne til livs. Det er blandt andet med algerens. Læs med her og bliv endnu klogere på algerens, og hvor du skal bruge det henne.

Hvad er algerens?

Men hvad er egentlig algerens? Algerens er en form for behandlingsmetode, hvor man bruger et sikkert og miljørigtigt kemikalie for at fjerne algerne fra det sted, som algerne har besat på dit hus eller i din have. Ofte bliver det solgt, så du selv kan gå i krig med algerne, men hvis du allerede nu ved, at det vil være for svært at fikse uden hjælp fra de professionelle, kan det være en god ide at hyre nogen til at klare algerne med algerens for dig.

Algerens af tag

Er det dit tag, som skal bruge en omgang algerens? Så er du absolut ikke alene i dine bekymringer. Fordi der er et utroligt fugtigt klima i Danmark, betyder det faktisk, at algerne (og mos) har gode muligheder for at gro i Danmark, så de hurtigt vokser sig store og breder sig. Her anbefales det, at der reageres hurtigt, så algerne ikke når at sprede sig alt for meget. Det anbefales også, at det er professionelle, som tager sig af dette, da det kan være farligt at rende rundt på ens tag, hvis man ikke ved, hvad man laver. Sørger du ikke for at få udført en algerens af dit tag, risikerer du derfor, at dele af dit tag må skiftes ud.

Algerens af fliser

Er det i stedet (eller også) dine fliser på for eksempel din terrasse eller indkørsel, som er fyldt med alger? Det er især ærgerligt, da de er så tydelige på en terrasse eller i en indkørsel, så de kan hurtigt ødelægge det flotte udseende på terrassen eller indkørslen. Her kan det igen være en god ide at investere i, at en professionel kommer ud og ordner algerne med algerens, da de ofte kan være meget indgroet på en terrasse eller i en indkørsel, da man ofte befinder sig disse steder. Igen er det også godt at komme algerne til livs hurtigt.