En anderledes ferie: Ridetur over lavamarker i Island

Er du på udkig efter en personlig hesteoplevelse, hvor det islandske miljø er i fokus? Så anbefaler vi at tage en ridetur gennem lavamarkerne i Island. For mange er dette den ultimative rideoplevelse.

Lavamarkerne i Island blev til under et udbrud, hvor hele området blev ryddet for planteliv. Nu er det fyldt med småsten, finurlige floder og mangfoldige klipper. Så småt forsøger plantelivet dog at bryde igennem sletterne igen og dækker flere steder området med tæpper af flot og naturlig grønt mos og andre naturflora.

Hos de fleste rejsearrangører behøver man ikke at være en erfaren rytter for at deltage i sådanne et event. Man vil oftest blive matchet op med andre personer og grupper, der svarer til ens færdighedsniveau.

Og det er til trods for, at det miljø, som man vil komme til at ride igennem, byder på mange spændende udfordringer. Dette kan dog heldigvis takles på forskellige måder, som sikrer at alle ryttere vil opleve udvikling i deres ridning.

Rejsearrangøren Hippo Tours tilbyder f.eks. et udvalg af riderejser til Island, hvor lavamarkerne er i fokus. Fra Hekla Wildernes, som er den perfekte tur for dem, der vil ride i vildmarken og opleve lava og bjergtoppe til Guldkorn i syd, som byder på trailridning til populære attraktioner på Island, herunder: Hestedalen, det gigantiske vandfald Gullfoss med Langjökull gletsjeren i baggrunden, Islands længste flod, Tyvenes vandfald og Hekla for blot at nævne et udvalg.

Lidt baghistorie omkring den Islandske hest

Den islandske hest en af ​​de ældste, sjældneste og reneste racer i verden, der har eksisteret på Island i over 1000 år.

Racen er kendt og æret for sit lurvede og trætte udseende samt sin rå styrke og blide temperament.

I modsætning til andre racer har den islandske hest desuden en femte ganggang kaldet “tölt.”

Før bilens ankomst viste denne gangart sig uvurderlig for islændinge, da det gjorde det relativt let at rejse over lange afstande ved at garantere en jævn ridning på de mest fattigste veje.

Islandske heste blev oprindeligt brugt til transport og landbrug. Den dag i dag, bruger mange landmænd dem stadig til rejser på landet og fårebesætning – selvom de for det meste kun bruges til konkurrencer og fritidsridning.

Med over 80.000 heste på Island, har du rig mulighed for at for at udforske landet på hesteryg via en ridetur og lære det smukke dyr, der er den islandske hest, at kende.