Fordelene ved at arbejde hjemmefra

Det er blevet mere og mere velanset at arbejde hjemmefra. At arbejde hjemmefra har mange fordele, som man måske ikke lige havde forestillet sig. Denne artikel har til formål at liste nogle af de bedste grunde til at droppe valfarten til og fra arbejde og simpelthen nøjes med at sidde på hjemmekontoret. For det er faktisk en rigtig god idé! Læs videre, og bliv klogere på de største fordele ved at arbejde hjemmefra.

Brug tiden på det, du holder af

Den første fordel er, at du får en bedre balance mellem dit arbejdsliv og dit fritidsliv. Mange jobs, hvor du arbejder hjemmefra, kommer også med fleksible arbejdstider, så du kan starte og slutte din arbejdsdag, når du er færdig med arbejdet, og ikke når klokken for eksempel bliver 16.00. Når du arbejder hjemmefra, er det nødvendigt med et godt stoleunderlag, dem kan du købe billigt og nemt hos engsig.dk.

Den anden fordel er, at du får mindre pendling og dermed mindre stress over at skulle finde tid, finde parkering og sidde i kø, når du kører til og fra arbejdet. Det bedste er næsten den tid, du sparer, for hvis du bare pendler en halv time hver vej hver dag, så er det en time om dagen, du får tilbage. Det kan hurtigt blive til mange timer – faktisk er en times pendling om dagen svarende til 15 hele dage på et år. Tyg lige lidt på den.

Godt for både pengepung og miljø

Den tredje fordel er, at du sparer penge. Du sparer faktisk på ret mange områder, når du arbejder hjemmefra. Den måske mest iøjnefaldende post, du sparer penge på, er transport. Hvad end du skal købe benzin eller rejsekort, så er det ikke billigt i Danmark. Derudover kommer bilreparationer, parkeringsomkostninger, fint tøj til arbejdet, mad, du køber i kantinen eller udefra generelt. Og besparelserne er ikke kun begrænset til medarbejderne. Virksomhederne sparer også penge, da for eksempel kaffemaskinen eller kopimaskinen ikke skal på overarbejde, når medarbejderne ikke sidder på deres faste pind på kontoret. Der er faktisk mange og anseelige omkostninger (den såkaldte overhead) ved at have et helt team til at arbejde på et fælles kontor, hvorfor virksomheder da også er begyndt at få øjnene mere og mere op for at arbejde hjemmefra.

Den fjerde og sidste fordel i denne gennemgang er også den vigtigste, i hvert fald hvis man tager de altruistiske briller på. En af de hurtigste, nemmeste og billigste måder at reducere sit CO2-aftryk på og dermed hjælpe det hårdtprøvede klima, er ved at reducere pendling til og fra arbejde. Under coronapandemien kunne man allerede se et markant mindre CO2-aftryk på grund af, at vejene stod tomme hen, og alle arbejdede hjemmefra. At formindske pendling har altså to store fordele, mindre stress og færre penge brugt samt den klimavenlige fordel ved at lade bilen stå i indkørslen.

Disse fire fordele er nogle af de vigtigste ved at arbejde hjemmefra. Virksomhederne har allerede fået øjnene op for fordelene, men måske kan vi med fælles hjælp få endnu flere til at erkende, at det at arbejde hjemmefra faktisk er en god idé og ikke noget, der ofrer en hel masse produktivitet for arbejdspladsen.