Sådan skriver du en god ansøgning som sygeplejerske

Hvis du overvejer at søge vikariater som sygeplejerske, er det nødvendigt, at du har en god ansøgning klar. I vil formentlig være flere kandidater til stillingen, så det giver rigtig god mening, hvis du har arbejdet grundigt med ansøgningen. Først og fremmest er der nogle grundlæggende krav, der skal være opfyldt. Sygeplejerskehvervet er en beskyttet titel, og du skal have autorisation for at må udføre sygeplejejobs. Den autorisation får du, når du gennemføre professionsbacheloren som sygeplejerske.

En nem sygeplejerske ansøgning kan laves på forskellige måder. Alle offentlige stillinger i blandt andet det regionale på sygehuse foregår gennem den jobportal, de har til rådighed. Det betyder, at det ikke er muligt at sende uopfordrede jobansøgninger ind, ligesom du ikke kan aflevere fysisk – det handler blandt andet om strømlining fra deres side, samt GDPR-regler, der skal overholdes jævnfør EU-lovgivning på området. Det begrænser mulighederne, men gør det også meget overskueligt for dig.

Ansøg gennem vikarbureau

Ved at ansøge gennem et vikarbureau, vil ansøgningsprocessen ændre sig lidt. Her skriver du en mere generel ansøgning, der naturligvis indeholder dine passioner og kompetenceområder. Ansøgningen vil blive vurderet i vikarbureauet, som herefter vil henvende sig til dig med forskellige bud på jobs, du ville kunne søge. Vikariater findes i mange forskellige udgaver, og det kan være alt fra et kort vikariat til barselsvikariater på et år.

Desuden kan det også være, du har et mål om at søge udenfor de danske grænser. Her kan det være rigtig svært at overskue forskellige ansøgningsprocesser, men gennem et dansk vikarbureau er det stadig muligt for dig at søge vikariater i udlandet – det gør forhåbentlig processen lidt nemmere for dig. Det kan også være, du gerne vil udforske Rigsfællesskabet lidt mere og se på jobmuligheder på Færøerne eller i Grønland – og det er også fuldt ud muligt gennem vikarbureauer med samarbejder der.