Guide – start af restaurant

At starte en restaurant er en overvejelse, som du nøje bør overveje. Der er mange beslutninger, der skal træffes for, det kan blive en succesfuld restaurant. Her får du en guide til, hvordan du kan starte en restaurant, så du kommer godt fra start.

Guide

  1. Reflekter over, hvilket madkoncept du ønsker. Dette skal du have sat dig ind i, inden du arbejder videre med drømmen om start af din kommende restaurant. Årsagen til dette er, at du får et fast ståsted, som du kan træffe beslutninger på ud fra. Passer det til madkonceptet, som du vil føre? Madkonceptet kan bl.a. være fastfood, pizzeria eller en cafe. Gennem konceptet med maden, skal atmosfæren afspejles, da det hele skal spille i harmoni. Sammen med madkonceptet hører målgruppen til, skal din restaurant være fornem, have en større kundeskare med en middelklasse eller fast-food?

  2. Udvikling af en forretningsplan. Den skal bl.a. indebære menu, priser, markedsføringsstrategi, ansættelse af medarbejdere og placering.

  3. Hvem betaler for restauranten? At drive en restaurant er ikke omkostningsfri, du skal derfor vide, hvordan du kan finansiere den. Har du en opsparing, skal familiemedlemmer hjælpe, eller skal du have et samarbejde med en anden?

  4. Hav styr på lovene, regler og tilladelser, da de er vigtige at overholde.

Ansættelse og medarbejdere

For at opnå den største mulige succes, skal du have gode ansatte. Når du ansætter folk, skal du sørge for kokke. Ingen kokke, ingen mad. Du skal have størrelsen af restauranten i mente, da antallet af kokke skal afspejles i dette. Udover kokke, som laver maden til gæsterne, skal du have tjenere ansat. Tjenerne skal være imødekommende og være jordnære, så gæsterne får en god oplevelse. En god tjener kan arbejde under pres, hvilket man hurtigt kan komme til at opleve i en restaurant. Ligeledes kan tjenerne leve op til en god servering for gæsterne. Når det kommer til tjenere, kan det være en god ide at købe tjenertøj, da tjenerne herved er ens. Det giver et bedre førstehåndsindtryk af restauranten samtidig med, at det er mest hygiejnevenligt, køb tjenertøj her.