Jeans til mænd: Sådan finder du det rette fit

Der er et stort udvalg af jeans på markedet i alle mulige pasformer – eller også kaldet fit. Det kan derfor være lidt svært at gennemskue, hvilke jeans man skal gå efter, når man leder efter et par jeans, der kan klare hverdagens mange aktiviteter. Vi kommer her med en beskrivelse af de 5 mest normale fit jeans til mænd og giver vores bud på, hvilke du bør vælge ud fra din kropsform.

De 5 mest normale jeans fit til mænd

Skinny jeans er som navnet antyder de helt stramme jeans, som sidder tæt hele vejen ned. Det er f.eks. GABBA Iki Jeans.

Slim jeans er ikke for stramme, men heller ikke for løse. De er kendetegnet ved en almindelig talje, straight ved hoften og slim ved lår og lægge samt en smallere benåbning. Det er f.eks. GABBA Rey Jeans eller GABBA Jones Jeans.

Regular jeans er en meget almindelig pasform. De falder normalt løst fra hoften og hele vejen gennem benene og så er de også lidt bredere i benåbningen. Det er f.eks. GABBA Nico Jeans.

Relaxed jeans er meget afslappede og dermed løse fra taljen og ned til benåbningen. Det er f.eks. GABBA Alex Jeans.

Loose jeans bliver i dag også kaldet baggy jeans. De har masser af plads og luft rundt om taljen og hele vejen ned til benåbningen. De er generelt meget store i det. Det er f.eks. GABBA Carl Jeans.

Disse jeans findes så med hhv. low rise, mid rise og high rise, som betyder, hvor højt oppe bukserne sidder i forhold til hoften og taljen. Low rise sidder under navlen og giver et afslappet fit. Mid rise jeans sidder typisk lige omkring navlen og er et godt valg, hvis man gerne vil have skjorten eller t-shirten nede i bukserne. High rise jeans sidder typisk over navlen.

Hvilken jeans fit passer til dig?

Hvis du generelt er tynd, bør du gå efter jeans med straight fit og en lavtaljet pasform. Slim fit og Regular fit er også med til at fjerne fokus fra tynde ben. Du kan dog også vælge skinny jeans, hvis du godt kan lide udtrykket.

Hvis du er den atletiske type, kan du vælge enten slim fit, regular fit eller relaxed fit – og så bør du også generelt gå efter lavtaljede jeans, gerne med små og brede baglommer. Det fremhæver nemlig din bagdel.

Hvis du er mere muskuløs, bør du vælge jeans med regular fit, især hvis du har brede ben. Du bør også vælge jeans med store baglommer, som sidder tæt sammen og ser dybe ud. Det får nemlig din bagdel til at se mindre ud.

Hvis du har brede hofter, bør du gå efter jeans med et relaxed fit – og gå gerne en størrelse op, så dine jeans ikke strækker sig over din lyske. Du kan også vælge et par jeans med loose fit for et afslappet og komfortabelt fit.

Hvis du har en stor talje, bør du vælge et par jeans med loose fit og straight fit gennem benene.