Derfor skal du bruge en shampoobar

Har du også gået og overvejet, om en shampoobar mon er noget for dig? En shampoobar er ikke noget, alle og enhver kender og elsker endnu. Dog er der rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal bruge en shampoobar. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du netop skal bruge en shampoobar i stedet for en almindelige flydende shampoo, når dit hår trænger til at blive vasket.

Hvad er en shampoobar?

Men hvad er egentlig en shampoobar? Det er faktisk bare det, som navnet antyder. Det er en sæbebar som man bruger i håret som shampoo. Sæbebarer er lavet af to ingredienser: Olie/fedt og lud. Når lud og olier så blandes, sker der en kemisk proces som kaldes forsæbning. Når dette sker, kan du bruge sæbebaren til at gøre dig selv rent med – også i håret som shampoo.

Gode og sunde olier

Men hvorfor er det så lige, at en shampoobar er så godt for dig? Det er den fordi, den er fyldt med en masse gode olier og fedtstoffer, som er vildt gode for dit hår og hele din hovedbund. Begge dele har ikke godt af at blive vasket for voldsomt igennem af for meget sæbe, og her vil de gode olier og fedtstoffer i en shampoobar være med til at gøre dit hår og din hovedbund sund og tilpas igen.

Undgå de farlige kemikalier

Når du vælger en shampoobar, undgår du alle de farlige kemikalier, som der ellers kan være i almindelig sæbe og shampoo. Du undgår for eksempel silikonestoffer, fyldstoffer, konserveringsmidler og parabener ved at bruge en shampoobar i stedet for en traditionel shampoo. Det er jo slet ikke så dårligt endda.

Pas godt på miljøet og dig selv

Når du vælger en shampoobar, er du faktisk med til at passe ekstra godt på miljøet og på dig selv. Dette skyldes, at du faktisk bruger mindre shampoo, når du vasker dit hår med en shampoobar, end når du vasker hår med en traditionel shampoo. Og mindre sæbe i vores afløb er med til at gøre planten mere grøn, da nogle former for sæbe, kan være rigtig skadelige for miljøet. Derudover passer du også bedre på dig selv, når du bruger mindre shampoo.

God til ferier

En shampoobar er især god, når du skal på ferie og kun skal have håndbagage med. Så fylder en shampoobar ikke i væskeregnskabet til din håndbagage. Og det er bare fedt, når man skal have mange andre væsker med også.