Døjer du med uren hud i form af bumser og hudorme? Så læs med her

Det er de færreste, der ikke har en periode i deres liv, hvor de får nogle bumser eller hudorme. De fleste har denne periode i deres teenageår, men der er også nogle, der først oplever uren hud i deres voksne år. Samtidig varierer graden af uren hud også fra person til person, da nogle blot har nogle små urenheder enkelte steder i ansigtet, hvilket kan behandles med noget godt hudpleje, og andre decideret får en hudlidelse som for eksempel akne, der skal behandles med medicin.

Forskelligt fra person til person

Det er altså meget forskelligt fra person til person både, hvornår i deres liv de har uren hud samt, hvor slemt den urene hud udvikler sig til at være. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har akne eller ej, bør du opsøge din læge, der netop vil kunne hjælpe dig med at give dig noget medicin mod din akne.

Hvad er en hudorm overhovedet?

Som sagt skelnes der mellem bumser og hudorme, hvor hudorme er et hudproblem, der skyldes, at du har tilstoppede talgkirtler i din hudoverflade. Bumser minder meget op, idet disse også fremkommer i hudens porer. Her er det dog både talg og døde hudceller, der bliver fanget i porerne, hvorefter de udvikler sig til at blive betændte.

Hvad kan du gøre for at slippe af med din urene hud?

Som sagt bør du opsøge din læge i tilfælde af, at din hud er meget slem med bumser og hudorme, men hvis du døjer med uren hud i en mindre grad, kan du sagtens selv behandle det. Kort sagt handler det egentlig bare om at få renset din hud med nogle gode hudplejeprodukter på daglig basis. På den måde vil du nemlig kunne holde din hud ren og pæn, så der ikke opstår tilstoppede porer, der kan udvikle sig til hudorme og bumser.

Hvad bør du bruge af hudpleje?

Det handler altså bare kort sagt om hudpleje. Dog findes der utrolig megen forskellig hudpleje, der er beregnet til forskellige hudtyper samt grader af uren hud. Faktisk bør du egentlig bare gøre det, at du finder en ukompliceret og god hudplejeserie fra et godt mærke, som du så bruger hver dag. På den måde er det nemlig de samme aktiver, mineraler og vitaminer du får i alle dine hudplejeprodukter, så du virkelig kan give din hud et boost og minimere forekomsten af urenheder som bumser og hudorme.

Hvad bør du undgå?

Der er dog også nogle produkter, som du helt klart bør undgå. Det er sådan noget som:

  • Dybderensende produkter, fordi hudorme er placeret i hudens øverste lag, og derfor bør du ikke anvende en behandling, der går ind og renser din hud meget dybt, for den vil ikke fjerne eller forebygge hudormene. Derimod kan den være kilde til irritation, der blot vil forårsage endnu flere hudorme. Det samme gør dig gældende med skrubbecremer, der også blot vil irritere din hud mere end gavne den.
  • Produkter med parfume, fordi de giver din hud de forkerte stoffer og ligeledes skaber irritation.