Sådan finder du det billigste boliglån

Priserne på et boliglån kan variere meget bankerne imellem. Derfor er det altid en god ide at undersøge markedet og sammenligne priser, før du tager en beslutning. Udvælg derfor minimum tre banker og forespørg om et møde.

For at få den bedste rådgivning skal du ikke lade denne viden og sparring gå tabt gennem en e-mail eller telefonopkald. Det skal foregå personligt, så du kan stille alle de spørgsmål, som du måtte have.

At købe nyt hus eller ombygning af eksisterende, er en stor beslutning, der kræver omtanke.

Hvilke banker du tager kontakt til, er naturligvis op til dig selv. Om det er alle banker i dit nærområde, eller blot et par udvalgte på baggrund af tidligere erfaring. Bor du f.eks. i Vestjylland, så er det jo nærliggende at have VestjyskBANK med på listen, i din søgen efter de mest attraktive og fleksible boliglån.

Kan du forvente den laveste rente?

Valg af bank har naturligvis en betydning, men der spiller også andre faktorer ind i overvejelserne, når der udstedes boliglån.

Er dit rådighedsbeløb ikke tilsvarende til dine boligdrømme, og bor du i randområderne – så vil du ofte blive placeret i den mindre attraktive ende af skalaen. Her kan du opleve, at du skal kæmpe mere for at få et godt tilbud. Nogle vil endda opleve, at de faktisk får et nej til boliglån. Så det er naturligvis vigtigt, at dine drømme er realiserbare og at du kan fremvise en sund økonomi.

Har du derimod et rigtig pænt rådighedsbeløb og bor du i et mere eftertragtet område, så befinder du dig naturligvis i den gode ende af skalaen. Her har du rigtig gode muligheder for at opnå markedets laveste rentesatser.

Beregn hvor meget du kan købe bolig for

Er du, som så mange andre i øjeblikket, på udkig efter en ny bolig, så er det naturligvis vigtigt for dig at vide præcis, hvor meget du kan købe bolig for. De fleste banker har en simpel låneberegner, hvor du kan få et groft overblik over dine muligheder.

Her er det vigtigt, at du ikke kun tænker i, hvor lav en rente du kan få – men også vægter ÅOP, da den viser de samlede udgifter af et eventuelt lån.

Denne information får du dog sikkert ikke gennem bankernes låneberegnere. De vil ofte blot vise et potentielt lånebeløb ud fra simple datapunkter, såsom din indkomst, opsparing, gæld mm.

En boliglånsberegner skal derfor kun anses som et nyttigt redskab til at konkretisere mulighederne for dine boligdrømme. På den måde, er du armeret med en nyttig viden om, hvad du potentielt kan opnå.

En konkret vurdering skal naturligvis foretages personligt og på basis af din individuelle økonomiske situation. Denne snak skal du have med listen af dine udvalgte banker.