Vil du spare penge og leve miljøvenligt? Så få jordvarme

Jordvarme er en god løsning inden for bæredygtig energi til boligen, der samtidig giver dig en stor besparelse på varmeregningen. Teknologien fungerer ved, at en nedgravet jordslange henter varmeenergi lagret i jorden op til en varmepumpe placeret på huset. Energi, der blev givet til jorden af solens stråler – og løbende fornys. Jordvarmen kan du nyde hele året rundt.

Leder du efter priser på jordvarme, afhænger prisen dels af pumpens størrelse, men også dels af om du ønsker en billig, horisontalt nedgravet jordslange eller en dyrere, vertikalt nedgravet slange, der når langt ned under jordens overflade, og som der nærmest skal graves brønd til.

Værd at vide om priser på jordvarme

Et jordvarmeanlæg til en bolig på 200 kvm koster i omegnen af 120.000-140.000 kr. Ønsker du at anlægge jordvarme i din helårsbolig, kan du søge energitilskud hos Energistyrelsen, der dækker op til 30 % af købsprisen. Alternativt kan du bruge dit håndværkerfradrag, der i 2021 er midlertidigt forøget, så du faktisk kan trække et forholdsvist stort beløb fra i skat. Blot skal betaling til håndværker være foregået elektronisk, og håndværkeren må ikke bo i husstanden.

Jordvarmeanlæg har lang levetid

Hvor dit hjem udleder mindre CO2 ved at have en varmepumpe kørende, er en anden positiv effekt, at din boligs værdi stiger. Jordslangen kan holde sig i 40-50 år, og varmepumpen har en typisk levetid på 10-15 år, så du kan både skåne miljøet for en kæmpe belastning og spare et betragteligt beløb på varmeregningen ved at få et jordvarmeanlæg installeret af en kyndig.

Høst alle fordelene ved jordvarme

Kom derfor godt i gang med en jordvarmeslange og -pumpe. Du får masser af varmt vand til radiatorer, gulvvarme og brusebade til en billig pris, reducerer din afhængighed af varme fra den lokale forsyning drastisk og øger din boligs værdi – ved siden af at du lever miljøvenligt.