3 råd til at nedsætte stressen i hverdagen

 

Føler du også, at det kan være svært at følge med hverdagens tempo ind imellem? Det er der sådan set ikke noget usædvanligt ved, men det kan alligevel være godt at være opmærksom på. Med et par afslappende aktiviteter kan du hurtigt nedsætte dit stressniveau en smule.

 

Det moderne liv har fart på, og ofte er der flere arenaer, hvor vi skal præstere og gøre det godt. Arbejdet slutter således ikke, når vi går hjem fra jobbet, men fortsætter hjemme hos partneren og børnene.

 

For de fleste af os kan det betyde, at vi fra tid til anden bliver en smule anspændte. Her kan det være godt at stoppe op og implementere nogle afstressende rutiner i dagligdagen. Hvis du har brug for et par kreative idéer, får du her tre gode råd.

1. Begynd at meditere

Har du nogensinde overvejet at begynde at meditere? Det behøver faktisk langt fra at være så mystisk, som det måske lyder. Tværtimod kan det være enormt simpelt, selvom det ikke betyder, at det nødvendigvis er nemt.

 

En simpel meditation kan bestå af at sætte dig behageligt, lukke øjnene og fokusere på dit åndedræt. Følg din ind- og udånding og forsøg at bevar fokusset – også når der kommer tanker og følelser forbi. Se, om du blot kan lade dem svæve videre som skyer på himlen eller blade på en bæk.

2. Gå en tur

Som du kan forstå, kan meditation være en ganske simpel aktivitet, der hjælper dig til at slappe af og mindske tankemylder. Det samme kan en god gåtur! Det er sundt for både krop og sind at komme ud at gå, og du får dækket mange gode behov.

 

Du får ikke bare frisk luft, du får også rørt dig, og hvis du går i naturen, får du også set på noget smukt. Det er en kendt sag, at en sådan gåtur kan virke både afstressende, angstdæmpende og opløftende på humøret.

3. Få en massage

Der er ikke mange ting, der er lige så afslappende som at få en god massage! Hvis du har en partner, kan I massere hinanden så godt som gratis. I har bare brug for et håndklæde til at lægge på sengen og eventuelt en olie til at massere med. Det kan være både hyggeligt og afslappende, og så kan det også have en positiv indvirkning på intimiteten i parforholdet.

 

Men det er jo ikke sikkert, at du har en partner, og desuden vil massagen nok også være mest effektiv, hvis den bliver udført af en professionel. Du kan få massage mange steder i byen lige fra thai massage Vesterbro til Nørrebro, Frederiksberg, Østerbro, Christianshavn og Amager. Det vil med al sandsynlighed efterlade dig afslappet og opladet med ny energi.